Het bleekhuisje, een rijksmonument, kan ook van binnen worden bekeken. Foto: PR
Het bleekhuisje, een rijksmonument, kan ook van binnen worden bekeken. Foto: PR

Open dag Kruidentuin De Bleike

Natuur

LOCHEM - Kruidentuin De Bleike in Lochem houdt op zaterdag 25 mei van 11.00 tot 16.00 uur open dag. De vrijwilligers laten die dag zien welke kruiden er allemaal groeien in de tuin en vertellen daar interessante verhalen over.

Het thema dit jaar zal zijn ‘Kriebelbeestjes’ met daaraan gekoppeld een wedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen: wie maakt het leukste, mooiste of gekste beestje met dit thema. Alle materialen zijn toegestaan, van beton tot hout, van stro tot lapjes of wat dan ook. Op deze zaterdag zullen de inzendingen in en rond de tuin een extra feestelijk aanzien geven. Voor de winnaar is er een aardige verrassing.

Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis en er staat koffie met wat lekkers klaar. Er zullen stekjes uit de tuin te koop zijn voor hele vriendelijke prijzen. Het bleekhuisje, een rijksmonument, kan ook van binnen worden bekeken. Ook zal er een informatiestandje zijn van het Historisch Genootschap.

Door een groep enthousiaste vrijwilligers, onderdeel van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem, wordt de Kruidentuin De Bleike gelegen aan de Westerbleek 13 in Lochem, onderhouden. De tuin is het hele jaar vrij toegankelijk. Voor meer informatie, neem contact op met Lise Roodbol via 0573 - 252586 of kruidentuin@hglochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant