De leerlingen, Reinate Bruins Slot (linksachter) en directeur Taco Houkema (rechtsachter) zijn blij met het certificaat. Foto: Arjen Dieperink
De leerlingen, Reinate Bruins Slot (linksachter) en directeur Taco Houkema (rechtsachter) zijn blij met het certificaat. Foto: Arjen Dieperink

Basisschool Nettelhorst ontvangt predicaat buitenonderwijs

Onderwijs

LOCHEM – Afgelopen donderdagmiddag 12 mei was het druk bij basisschool Nettelhorst. Er viel iets te vieren want de school mocht het predicaat buitenonderwijs in ontvangst nemen. 

Door Arjen Dieperink

Directeur Taco Houkema: “Wij hebben we een leuk project op school naar aanleiding van een gewonnen prijs van de wedstrijd: ‘Zaadje voor een slaatje’. Dit sluit goed aan bij de ‘Moestuinmaand’. De jongste kinderen van de school kregen een les over tomaten zaaien. Tevens gaan zij een salade maken voor later op de middag, voor de kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. Kinderen uit de middenbouw en bovenbouw keken die middag naar de film ‘De schooltuin’. Na de film gingen zij tentjes maken waar bonen tegenaan kunnen groeien. Tevens worden radijsjes en pluksla gezaaid.” 

Iets verder op het schoolplein staat Reinate Bruins Slot van Buitenonderwijs Nederland te wachten. “Toen mijn kinderen naar school gingen viel het mij op dat er buiten geen onderwijs plaatsvond. Buiten spelen en leren is een goede combinatie voor de kinderen. Daarom heb ik een plan ontwikkeld om buiten les te kunnen geven.“, laat de uit Harfsen afkomstige Reinate weten. Haar plannen heeft ze verder uitgewerkt en het resulteerde in belangstelling van de basisscholen. Het certificaat dat ze aan de school zal uitreiken is niet het eerste exemplaar. “Ik vind het prachtig dat deze school het predicaat buitenonderwijs krijgt. De omgeving is hier prachtig om dat te kunnen doen. Het personeel heeft cursussen gevolgd en wij controleren op bepaalde momenten of men nog aan de eisen voldoet.“ Onder belangstelling van ouders, opa en oma’s en alle leerlingen van de school overhandigde Reinate Bruins Slot het bordje met het predicaat buitenonderwijs aan directeur Taco Houkema. “Wij zijn er trots op en zullen het een gepaste plek aan de muur geven”, laat hij weten.


www.buitenonderwijs.nl

www.nettelhorst.poolsterscholen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode