Een nestschotel met jonge duiven trok veel belangstelling. Foto: Arjen Dieperink
Een nestschotel met jonge duiven trok veel belangstelling. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Groep 8 vliegt uit, net als de duiven van de buurman

Onderwijs

LOCHEM - Het is een kwestie van aftellen. Binnenkort vliegt groep 8 van de Prins Hendrikschool net als de andere groepen 8 in de gemeente Lochem uit, richting het voortgezet onderwijs. Voor het zo ver is mochten ze eerst nog gaan kijken bij de duiven van buurman Rinus Beumer, die ze al hun schooljaren hebben zien uitvliegen.

Met meester Gijs Rijks luisterden ze aandachtig naar de uitleg van Rinus, die al tientallen jaren met zijn duiven vliegt en lid is van de Pax Snelpost Combinatie. Rinus had heel wat te vertellen over het houden van duiven. Eerst kregen de kinderen te zien hoe de registratie van de aankomst van de duiven vroeger ging. Daarna werd naar de moderne tijd overgeschakeld met het registreren van de chip die de duif om het pootje heeft zitten. Ook een nestschotel met jonge duiven trok veel belangstelling van de groep.
Op de vraag of een duif tijdens de vlucht poept, lachte Rinus even. “Normaal niet. Een duif die van het nest afkomt doet eerst een poepje en gaat daarna vliegen”, was zijn antwoord. Aan het eind van het bezoek kregen de leerlingen een boekje mee over het houden van duiven. Altijd handig om te weten hoe je je vleugels moet uitslaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode