Groep 8 De Rank Lochem wint derde prijs Jeugdkrakercompetitie. Foto: PR
Groep 8 De Rank Lochem wint derde prijs Jeugdkrakercompetitie. Foto: PR

Derde prijs voor CBS De Rank inJeugdkrakercompetitie

Onderwijs

LOCHEM - Leesmediacoach Mandy Braakhekke van Graafschap bibliotheken stimuleerde de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in de gemeente Zutphen en Lochem om mee te doen met de Nationale Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek. En met succes! Basisschool De Rank uit Lochem pakte de 3e prijs in deze competitie.

De leesmediacoaches van Graafschap bibliotheken hebben een uitgebreid takenpakket. Zo ondersteunen zij leerkrachten om passende boeken aan de leerlingen aan te bieden bij thema’s, maar stimuleren zij leerlingen ook om te (blijven) lezen. Want lezen biedt een bron aan informatie. Leerlingen vandaag de dag lezen niet alleen boeken, ook op internet valt veel te lezen. Belangrijk is dus deze informatie goed te gebruiken. Maar ook weten waar je informatie kunt vinden. De Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek speelt hierbij een mooie rol.

Wat is de Jeugdkrakercompetitie?
De Jeugdkrakercompetitie is een online wedstrijd om goede zoekvaardigheden op het internet te ontwikkelen. Wekelijks moeten de leerlingen vijf krakersvragen binnen tien dagen (op school) oplossen. Deze competitie zorgt ervoor dat kinderen van groep 7 en 8 spelenderwijs beter worden in het zoeken op internet. Meer informatie over deze competitie staat op: www.jeugdkrakercompetitie.nl.

Hulp bij digivaardigheden
Iedereen met vragen over het internet, de digitale overheid of de mobiel kan bij de Bibliotheek terecht. Het maakt niet uit men lid is of niet. Medewerkers van de Bibliotheek helpen graag tijdens het digitale spreekuur of tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid (IDO). 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode