Ruim 30 kinderen zijn, onder leiding van Pabo-studenten en een docent, aan de slag gegaan met rekenen, taal en lezen. Foto: PR

Ruim 30 kinderen zijn, onder leiding van Pabo-studenten en een docent, aan de slag gegaan met rekenen, taal en lezen. Foto: PR

Pilot Zomerschool in gemeente Lochem groot succes

Onderwijs

LOCHEM - Voor de allereerste keer is er een zomerschool georganiseerd in de gemeente Lochem. In de vierde en vijfde week van de zomervakantie is er twee dagen in de week hard maar met veel plezier gewerkt bij de Vullerschool in Gorssel. Met ruim 30 kinderen werd er in kleine groepjes onder leiding van Pabo-studenten en een docent, aan de slag gegaan met rekenen, taal en lezen in het thema ‘Jungle!’ De middagen werden gevuld met kunst, cultuur en sport.

Vele organisaties hebben geholpen om invulling te geven aan de zomerschool: Graafschap bibliotheken heeft de kinderen meegenomen naar de bibliotheek in Gorssel om boeken uit te zoeken en zijn gekomen om voor te lezen. Daarnaast was er een divers aanbod met cultuur: percussie, circus en beeldende kunst vanuit de Muzehof. Ook de sportcoaches kwamen om de kinderen in beweging te brengen en de coördinatie was in handen van Welzijn Lochem. Deze manier van samenwerken zorgde voor verbinding tussen de organisaties, maar ook tussen de kinderen met diverse achtergronden. Om deze reden was er ook een tolk geregeld voor de Oekraïense kinderen die aan de zomerschool deelnamen.

Vorig jaar rond deze periode spraken Hellen Strik, Leergeld Lochem, en Ilse Wonink, Welzijn Lochem, over de gezamenlijke droom om meer te gaan doen voor de jeugd in de gemeente Lochem. Eén van die dromen is een zomerschool organiseren voor kinderen die extra aandacht nodig hebben op het gebied van rekenen, taal en lezen om de zomerdip te voorkomen.

Sinds de zomer van 2021 is de Werkgroep Kansengelijkheid in het leven geroepen, bestaande uit Graafschap bibliotheken, Leergeld Lochem, Welzijn Lochem, Muzehof, Yunio en de gemeente Lochem. Als werkgroep is het besluit gekomen om gezamenlijk de schouders onder een pilot zomerschool te zetten. Naast de zomerschool is er het afgelopen jaar al een Culturele Kaart gerealiseerd en de Talentexpres in de voorjaarsvakantie.

Er is gekozen om naast rekenen, lezen en taal een wisselend programma aan te bieden waarin kunst, cultuur en sport ook een plek heeft. De financiering kwam rond door een bijdrage van Stichting Leergeld en de gemeente. De Rotary Lochem bood aan om materialen te leveren. De Jumbo heeft de lunch gesponsord en wanneer men een vervoersprobleem had konden de bussen van Welzijn Lochem worden ingezet. Zo heeft het de samenwerking zich uitbetaald in een prachtige ervaring die bijdraagt aan meer kansengelijkheid voor de kinderen in Lochem! Hier willen we volgend jaar graag mee doorgaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant