Jan Terlouw tijdens zijn bezoek aan de Joppeschool. Foto: PR
Jan Terlouw tijdens zijn bezoek aan de Joppeschool. Foto: PR

Jan Terlouw op bezoek bij de Joppeschool

Onderwijs

JOPPE - Deze week had de Joppeschool een bijzondere gast op bezoek. Jan Terlouw was naar Joppe gekomen om de afsluiting van het OntwikkelingsGericht Onderwijs bij te wonen. Het was de eerste van het nieuwe schooljaar met het thema ‘Ik leer mij groen’.

Er kwam een actief en enthousiast vraaggesprek op gang tussen Jan Terlouw en de kinderen van groep 5 t/m 8. Terlouw vertelde aan de kinderen en de aanwezige ouders dat hij van juf Reus heeft leren lezen en schrijven en dat hij nog rechts moest leren schrijven terwijl hij linkshandig was. Hij vertelde hoe hij vanaf het allereerste begin enorm van lezen hield, hoe hij verhalen vertelde aan zijn eigen kinderen en dat zijn vrouw hem heeft aangemoedigd om zijn verhalen op te schrijven.
In verband met het thema ging hij ook met de kinderen in gesprek over onze groene wereld. Het veel te snel verdwijnen van allerlei soorten dieren en de verschraling van de natuur zijn zaken waar Terlouw zich zorgen over maakt en soms boos over wordt. Verder konden de kinderen trots hun werkstukken binnen het thema ‘Ik leer me groen’ en de belevenissentocht van de kleuters in het bos rondom de school aan hun ouders laten zien.
In het voorjaar begint een nieuw OntwikkelingsGericht Onderwijs-project. Het thema bevat dan onderdelen van wetenschap en techniek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode