Bartiméus in Lochem mocht twee sets met Picoo-spellen in ontvangst nemen
Bartiméus in Lochem mocht twee sets met Picoo-spellen in ontvangst nemen Foto Hester Boll

Interactieve Picoo-games voor speciaalonderwijs Bartiméus Lochem

Onderwijs

LOCHEM - Woensdag 11 januari was een bijzondere dag voor de kinderen van het speciaalonderwijs Bartiméus in Lochem. De school mocht twee sets met Picoo-spellen in ontvangst nemen.

De spellen van Picoo bestaan al een tijdje. Het zijn spellen met controller en spelcomputer in één, speciaal ontwikkeld om kinderen samen te laten bewegen. Tijdens de interactieve game heeft iedere deelnemer een eigen controller, die onderling met elkaar in verbinding staan. Met licht, geluid en trillingen worden traditionele spelletjes zoals tikkertje en verstoppertje, in een compleet nieuw jasje gestoken. Je zou kunnen zeggen: Picoo is een slimme combinatie van gamen en ‘ouderwets’ buitenspelen. Een game waarbij kinderen rennen, stilstaan en op elkaar reageren. 

Bewegingspellen voor kinderen met een visuele beperking zijn een uitdaging. Voor je het weet, struikel je en eigenlijk kun je nooit winnen van een vriendje of vriendinnetje dat wél, of in elk geval beter, ziet. Daarom hebben Bartiméus en Picoo de handen ineengeslagen en zijn bestaande Picoo-spellen toegankelijk gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen.

In 2022 heeft SO Bartiméus meegeholpen aan de testfase om de spellen toegankelijk te maken. Kinderen vanaf groep drie hebben spelvormen als ‘Zombietikkertje’, ‘Bliksemsnel’ en het ouderwetse verstoppertje uitgeprobeerd. Met de feedback van de kinderen zijn innovatie-medewerkers van het FabLab van Bartiméus en van Picoo aan het werk gegaan. Inmiddels zijn de Picoo-spellen toegankelijk voor alle kinderen en is het te koop.

Als dank voor de medewerking heeft Rosa van Dormaal van het Bartiméus-FabLab de school twee Picoo-sets overhandigd. De kinderen én het team zijn er erg blij mee. De spellen zijn een verrijking voor het onderwijs en zullen tijdens lessen en pauzes met veel enthousiasme gebruikt gaan worden!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode