De kinderen zijn gedreven op zoek naar aardappels. Foto: Arjen Dieperink
De kinderen zijn gedreven op zoek naar aardappels. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Aardappels rooien voor het Oogstfeest

Onderwijs

LOCHEM - De kinderen van de onder- en middenbouw van de basisschool Nettelhorst hebben afgelopen donderdag de handen flink uit de mouwen gestoken. Ze waren op deze heerlijke septemberdag te gast op het aardappelveld van Bio Boer Daam in Laren. Samen met enkele ouders en juf Petra gingen ze aardappels rooien.

“Vrijdag 29 september wordt op school het oogstfeest  gevierd waarbij de gerooide aardappelen gepoft worden op het vuur”, aldus Anne Leeflang, een van de moeders. Een andere moeder kijkt tevreden toe hoe haar spruit bezig is. “Het is zo mooi om de kinderen mee te nemen in de wisseling van de seizoenen, en heel passend bij de school omdat het een Buitenonderwijs school is én omdat we een gezonde school zijn. Dan hoort het er helemaal bij dat je meekrijgt hoe aardappelen groeien, hoe je ze oogst en vervolgens bereidt om lekker op te eten”, zegt ze.
Het Oogstfeest wordt gevierd op vrijdag 29 september van 15.30 tot 18.00 uur op het schoolterrein van DBS Nettelhorst. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. Wel dient men zelf gerecht, een bord en bestek mee te nemen. Het onlangs opgerichte Jaargetijden koor zorgt voor extra sfeer met leuke herfstliedjes voor jong en oud.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode