Wensboom Beatrixschool. Foto: PR
Wensboom Beatrixschool. Foto: PR

Viering 140 jaar onderwijs in Harfsen

Onderwijs

HARFSEN - Dinsdag 24 oktober stonden leerlingen, ouders, leerkrachten en andere belangstellenden van de Beatrixschool stil bij het heuglijke feit dat er al 140 jaar basisonderwijs is in Harfsen. 

In 1883 kreeg het dorp haar eigen school. Daarom werd de Beatrixwensboom onthuld met daarin 140 wensen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Vanaf nu zal de school elke maand één of twee wensen uit de boom in vervulling laten gaan. De eerste wens die zal uitkomen is er één van een flink aantal leerlingen uit de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 samen: een bioscoop-/filmmiddag met popcorn op school voor alle groepen. Daar gaan de kinderen binnenkort zeker van genieten! Het feestje was compleet door de 140 cupcakes, verzorgd door de ouderraad.

Ter gelegenheid van 140 jaar onderwijs in Harfsen had de school een fototentoonstelling samengesteld van verschillende foto’s uit 1883 tot aan nu. De foto’s van deze tentoonstelling hebben inmiddels een tijdelijk plek in Dorpshuus Hoeflo, zodat andere belangstellenden uit Harfsen en omstreken de foto’s ook kunnen bekijken. De fototentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door historische vereniging De Elf Marken en een aantal oud-leerkrachten van de Beatrixschool.

Fototentoonstelling 140 jaar onderwijs Harfsen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode