Ontdek de school tijdens de Open Dagen op 15 en 17 mei in de Grote Garve, Burgemeester Leenstraat 13. Foto: PR
Ontdek de school tijdens de Open Dagen op 15 en 17 mei in de Grote Garve, Burgemeester Leenstraat 13. Foto: PR

Prins Hendrikschool presenteert vernieuwd onderwijsconcept

Onderwijs

LOCHEM - De Prins Hendrikschool in Lochem introduceert een vernieuwd onderwijsconcept gericht op het bevorderen van actief en zelfstandig leren. Vanaf volgend schooljaar gaat de school verder onder de naam Daltonschool Prins Hendrik. Echter, de definitieve naam zal nog niet direct op de gevel prijken. Voordat deze stap wordt genomen, doorloopt de school een leerproces en ondergaat zij een visitatie door de Nederlandse Daltonvereniging. Gedurende deze transitieperiode zullen zij opereren als Daltonschool in opleiding (Daltonschool i.o.). 

Het onderwijs op de Prins Hendrikschool richt zich op het creëren van een leeromgeving waarin kinderen met plezier leren en zich ontwikkelen. Dit wordt gerealiseerd door te werken met thema’s die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen, van groep 1-2 tot en met 7-8. Door intensief bezig te zijn met het thema, onder andere door te leren, lezen, schrijven, kunst te maken en met elkaar in gesprek te gaan, wordt leren een boeiende en stimulerende ervaring.

De school, gekenmerkt door haar kleinschaligheid en vertrouwde sfeer, staat open voor kinderen van alle gezindten. De vier combinatiegroepen bieden ruimte voor ieder kind om zichzelf te ontwikkelen en zelfstandig te werken. Daarnaast wordt waar mogelijk lesgegeven aan de hele groep, waardoor kinderen van en met elkaar kunnen leren.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de vernieuwde Prins Hendrikschool te ontdekken tijdens de Open Dagen op 15 en 17 mei. De deuren staan open van 9.00 tot 11.00 uur in de Grote Garve, Burgemeester Leenstraat 13. Voor meer informatie kan men terecht op www.bsprinshendrik.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant