Angela Schreurs (l) neemt de sleutels van de school in ontvangst van Nina Bouwman. Foto: Arjen Dieperink

Angela Schreurs (l) neemt de sleutels van de school in ontvangst van Nina Bouwman. Foto: Arjen Dieperink  

Arjen Dieperink

J. vd Hoevenschool kreeg in de vakantie een nieuwe directeur: Angela Schreurs

Onderwijs

EPSE - Ook al was het schoolvakantie: het werk op de J. vd Hoevenschool ging gewoon door. De basisschool in Epse kreeg per 1 mei een nieuwe directeur: Angela Schreurs. Zij volgt interim-directeur Nina Bouwman op.

Door Arjen Dieperink

Nina Bouwman en Angela Schreurs zaten voor de schoolvakantie nog even bij elkaar. Nina kwam vier maanden geleden op de J. vd Hoevenschool binnen omdat de toenmalige directeur eerder vertrok. Zij hield met het team de school die ze inmiddels in haar hart heeft gesloten draaiende en neemt nu met een goed gevoel afscheid.
“Als directeur kun je de school niet in je eentje leiden. Dat doen wij met het hele team waar ik erg trots op ben”, zegt de vertrekkende directeur. “Op vele onderwerpen op school neemt het team de leiding. Als directeur faciliteer je.” Angela knikt instemmend bij de uitspraak van haar voorganger.

Angela Scheurs, die sinds 1 mei directeur is van de J. vd Hoeveschool, is achttien jaar werkzaam in het onderwijs. Na de schoolleidersopleiding kwam ze in Epse terecht. Angela erkent dat contacten met de buurt en het dorp essentieel zijn voor het voortbestaan van de school. Het afgelopen jaar mocht men zich nog verheugen in een lichte groei van het aantal leerlingen. Het voedingsgebied van de school is het dorp Epse. “Hoe jong het dorp blijft kun je mooi terugzien in de combinatie van de groepen op school”, aldus Angela.

Leerlingenraad
Voorafgaand aan de formele ingangsdatum van haar benoeming liep ze al een tijdje mee op school met Nina Bouwman. ‘Ook al vertrekt Nina, ik kan altijd een beroep op haar kennis blijven doen. Verder moet ik mij in nog in veel zaken verder verdiepen”, zegt Angela.
Een van de zaken die ze op haar bordje krijgt is de leerlingenraad. Die bestaat uit acht kinderen gekozen door de leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht, twee per groep. “Het is zo mooi om te zien hoe dat werkt”, aldus Nina. Ze wijst onder meer op de vergroening van het schoolplein. “Met hulp van mij praatten de leerlingen over dit onderwerp. Dat gingen ze vervolgens ook in hun klas weer bespreken.” Dat leidde uiteindelijk tot een ‘buitenlokaal’ waar zo’n 600 boompjes werden gepland onder de projectnaam Tiny Forest. Het werd op 22 maart geopend door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. “Hierbij hebben de leerlingen moeten kijken waar het kon worden aangelegd zodat bij het balspel op het schoolplein de boompjes niet vernield zouden worden. Ook is er een lespakket voor de leerlingen ontwikkeld om zo meer over de natuur te kunnen leren”, zegt Nina met gepaste trots.

Leerling centraal
Voor Angela Schreurs en haar team blijft er na Nina’s vertrek genoeg werk over. “De leerling staat bij ons centraal, dat mag duidelijk zijn. Maar de contacten met de directe buurt vinden wij ook belangrijk, denk bijvoorbeeld aan de verkeersveiligheid rondom de school. Daar hebben wij allemaal baat bij. Wij hebben een onderwijsteam dat ambities heeft en veel voor de leerlingen wil betekenen. Dit moeten wij verder uit zien te bouwen. Ik zal nog veel nieuw ontdekken maar ik ben blij met wat Nina hier op school achterlaat”, besluit Angela.


www.jvdhoevenschool.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant