Foto: PR

Kiezen voor een ventilator of een airco?

  Partnerbijdrage

Sommige mensen kunnen slecht in slaap komen op een warme zomerdag. Begrijpelijk, want de temperatuur in de slaapkamer is dan vaak behoorlijk opgelopen. Gelukkig kun je voor verkoeling zorgen in deze ruimte. Dit kan met een ventilator, maar ook met een airco. Veel mensen vinden het lastig een keuze te maken tussen deze twee apparaten. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou in deze tekst namelijk een keuze te maken.

Welke apparaat koelt beter?
Veel mensen die een ruimte willen koelen, willen dat dit zo snel mogelijk gebeurt. In dat geval raden wij je aan voor een airco te kiezen. Waarom? Omdat dit apparaat de temperatuur in een ruimte daadwerkelijk omlaag kan brengen. Een ventilator is hier niet toe in staat. Dit apparaat verplaatst namelijk alleen de lucht in een ruimte. Het voelt weliswaar alsof er koele lucht van een ventilator komt, maar in feite is de lucht niets kouder. Een airco met slang voert de warme lucht af naar buiten, waardoor het snel koel wordt in een ruimte.


Verschil in prijs
De meeste mensen willen het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan verkoeling. In dat geval kom je al snel bij een ventilator of een airco zonder slang uit. Dit apparaat is namelijk een stuk goedkoper dan een airco. Dit komt onder meer doordat een ventilator niet in staat is de temperatuur in een ruimte omlaag te brengen. Richt je daarom niet te veel tot de prijs. Doel is immers dat het apparaat zorgt voor verkoeling in huis.

De beste airco vinden
Na het lezen van bovenstaande tekst is de kans aanwezig dat je toch voor een airco in plaats van een ventilator kiest. Een geschikte airco vinden is alleen geen gemakkelijke opgave. Worstel je hier ook mee? Dan biedt een mobiele airco test uitkomst. In zo’n test worden mobiele airco’s op verschillende punten met elkaar vergeleken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het koelvermogen, maar ook naar het energieverbruik. Ben je benieuwd waar je zo’n test kunt vinden? Kijk dan eens op Airco-review.nl. Hier worden verschillende airco’s met elkaar vergeleken.

Dit artikel wordt u aangeboden door Airco-review. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden