Foto: PR

4 klusjes die je liever overlaat aan een professional

  Partnerbijdrage

Van tijd tot tijd kom je van die klusjes tegen waar je tegenaan blijft hikken. Vooral nu het mooie weer in aantocht is wil je je huis er natuurlijk mooi bij hebben staan. Gelukkig kun je veel van die vervelende klusjes gewoon uit laten besteden. Kom er met behulp van dit artikel achter welke klusjes je beter aan een professional over kunt laten. 

De dakgoot schoonmaken

Je zult er niet zo snel bij stilstaan, maar onderhoud aan de dakgoot is erg belangrijk. Een verwaarloosde dakgoot ontdek je namelijk vaak pas als het al te laat is. Er kunnen dan vervelende vocht- of schimmelplekken aan je buitenmuur en de dakgoot zelf ontstaan. Daarnaast kunnen veel muggen ook duiden op een verstopte dakgoot; dit wijst op stilstaand water. De dakgoot schoonmaken is daarom een klusje dat je regelmatig moet (laten) uitvoeren. Je kunt een abonnement nemen waarbij er jaarlijks een professional naar je dakgoot komt kijken en het onderhoud uitvoert. 

Glazenwassen

Ben je het zat om de hele middag bezig te zijn met het lappen van je ramen en uiteindelijk teleurgesteld te zijn wanneer je met een raam vol strepen zit? Huur dan een professionele glazenwasser in. Er zijn veel bedrijven die, vaak voor een vast bedrag per jaar, deze klus voor je uit handen nemen. Omdat er zo veel bedrijven op dit gebied zijn is het wel verstandig om na te gaan welk bedrijf het beste en meest betrouwbaar is. Je kunt bijvoorbeeld checken of het desbetreffende bedrijf is opgenomen in het Glazenwasser Register. Een professionele glazenwasser komt alleen in dit register wanneer hij of zij aan bepaalde voorwaarden voldoet. Daarnaast kun je nagaan of de glazenwasser een offerte voor je heeft en of je per bank kunt betalen; dit zijn ook vaak tekenen dat het om een betrouwbaar bedrijf gaat.  

Schoorsteenvegen

Het vegen van de schoorsteen is echt een klus waar veel mensen niet aan willen beginnen. Gelukkig zijn er veel professionele schoorsteenvegers die dit voor je kunnen doen. Het is wel iets wat erg belangrijk is; jaarlijks zijn er ongeveer tweeduizend schoorsteenbranden in Nederland. Bij het schoorsteenvegen zal de professional ook het gehele rookkanaal inspecteren en kijken of alles nog in goede staat is. Een schoorsteenveger kun je voor een vast bedrag per maand inhuren. Wat ook belangrijk is om te weten is dat er bij brandschade door een niet goed onderhouden schoorsteen vaak niets wordt uitgekeerd door verzekeringsmaatschappijen. 

Het schilderwerk

Niets geeft je huis zo’n upgrade als een nieuwe laag verf op je deuren en kozijnen. Toch hikken veel mensen tegen deze klus aan. Naast dat het erg tijdrovend is omdat je eerst alles moet schuren, is het ook een echt precisiewerkje. Je kunt het ook niet laten zitten; wanneer je je schilderwerk niet bijhoudt heb je kans op houtrot en schimmelvorming. Huur daarom een professionele schilder in. Schildersbedrijven werken met offertes en je kunt precies bij ze aangeven wat je verwachtingen zijn. Daarnaast werken ze vaak met een garantie voor een bepaalde tijd, mocht de geklaarde klus uiteindelijk niet zijn bevallen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Univé. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden