Foto: PR

Wespennest in huis? Volg deze stappen

  Partnerbijdrage

Wespen zorgen in de zomermaanden vaak voor overlast. Zie je de laatste tijd wel erg veel wespen vliegen? Dan zit er mogelijk een nest in de buurt. Volg daarom eens één van de wespen. Zo’n beestje kan je namelijk naar het nest leiden. Mogelijk vliegt een wesp via een kier of openstaand raam jouw woning in. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een wespennest in huis. Het is geen prettig idee dat er zo’n nest in jouw huis zit. Daarom wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk van verlost worden. De onderstaande stappen helpen jou hier een handje bij.

Stap 1: Zoek uit waar het nest precies zit

Heb je het vermoeden dat er een wespennest in huis zit? Zoek dan eerst uit waar het nest precies zit. Wespen vestigen zich vaak op plekken waar ze niet gestoord worden door mensen. Hierdoor bouwen de beestjes hun nest vaak op de zolder. De ruimte onder de dakpannen is ook een geliefde plek voor wespen om zich te vestigen. Een nest onder de dakpannen valt namelijk niet snel op. De laatste jaren komt het bovendien veelvuldig voor dat wespen hun nest in de spouwmuur bouwen.

Stap 2: Trek beschermende kleding aan

Als je precies weet waar het nest zit, wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk weghalen. Loop hierbij niet te hard van stapel, want wespen worden agressief als je te dicht in de buurt van hun nest komt. Trek daarom altijd eerst beschermende kleding aan. Helaas hebben de meeste mensen deze kleding niet in huis. Je kunt zelf beschermende kleding kopen, maar dat is wat overdreven. Een wespennest in huis komt namelijk niet bijzonder vaak voor. Daarom kun je beter een ongediertebestrijder inschakelen. Hij beschikt immers over beschermende kleding.

Stap 3: Roei de wespen uit

Heb je beschermende kleding in huis? Trek dit dan eerst aan voordat je aan de slag gaat met het nest. Op deze manier voorkom je namelijk dat je gestoken wordt door de wespen. Wij raden je aan om altijd voorzichtig te werk te gaan, ook al draag je beschermende kleding. Sla een wespennest bijvoorbeeld nooit kapot, maar strooi liever vergif voor de ingang van het nest. De beestjes nemen dit namelijk mee naar binnen als zij terugkeren naar het nest. Hierdoor sterven de wespen vanzelf uit.

Stap 4: Haal het nest weg

Als je vergif voor de ingang van het nest gestrooid hebt, wacht je een paar dagen voordat je het nest weghaalt. Er mag namelijk geen activiteit meer zijn in of rondom het nest. Is dit het geval? Haal het nest dan rustig weg en gooi het in de gft-container. Vind je het geen fijn idee om zelf een wespennest weg te halen? Schakel dan een ongediertebestrijder in. Hij zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren verlost bent van een wespennest in huis.

Dit artikel wordt u aangeboden door de Bestrijdingsbrigade. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden