Foto: PR

Screens voor een overkapping: deze 5 voordelen moet je weten!

  Partnerbijdrage

Zit je wel eens binnen, verlangend naar je terras met overkapping te staren? Zou je hem vaker willen gebruiken, maar fel avondzonlicht en zwermen insecten drijven je steeds weer naar binnen? Het klinkt alsof screens de perfecte oplossing voor je probleem kunnen zijn. Terrasoverkappingen zijn een geweldige optie om schaduw toe te voegen aan je pergola bijvoorbeeld, maar soms kan avondzon verblindende zon brengen. Deze slimme gemotoriseerde screens toveren je terras om in een comfortabele schaduwrijke oase, ongeacht de stand van de zon. Lees verder om te ontdekken hoe een zonwering een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop je je terras met overkapping gebruikt.

Bespaar ruimte en tijd

Vroeger was het veel werk om schaduw te creëren op je terras. Tegen de tijd dat je een zware, te grote paraplubak op de juiste plek had gemanoeuvreerd, de spinnenwebben van de stof had afgestoft en de paraplu had opgetrokken, was je uitgeput! Grote terrasparasols nemen ook veel opbergruimte in beslag. Intrekbare zonneschermen nemen bijna geen ruimte in beslag en zijn supergemakkelijk in gebruik. Zonneschermen rollen netjes op in een beschermende behuizing, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn als ze niet in gebruik zijn. Je kunt zelfs de gemotoriseerde pergola zonwering installeren, zodat je je screens kunt laten zakken en verhogen vanuit het comfort van je terrasstoel.

Privacy

Je terras is je buitentoevluchtsoord, de plek waar je naartoe gaat om te ontspannen en de frisse lucht in te ademen. Het laatste wat je wilt is dat nieuwsgierige buren je kijken terwijl je geniet van je ochtendkoffie of yogasessie in de buitenlucht. Screens bieden je privacy, zonder dat dit ten koste gaat van je uitzicht. Door de unieke manier waarop de stof is geweven, zorgen zonneschermen ervoor dat je naar buiten kunt kijken terwijl het zicht van buren wordt beperkt.

Temperatuurregeling

Niemand wil op een mooie zomerdag binnen opgesloten zitten, maar de verzengende temperaturen buiten zijn vaak te heet om aan te kunnen. Dit is waar de screens van pas komen. Schaduwschermen blokkeren de warmte en laten toch de lucht circuleren op je terras. Zo koelt een schaduwrijk terras nog meer af.

Geen insecten meer

Er is niets erger dan bijen en vliegen weg te meppen terwijl je eet. Schaduwschermen bieden een beschermende barrière en voorkomen dat kruipende, bijtende en stekende insecten je maaltijd verpesten. Geen zorgen, de zonwering belemmert het zicht op je tuin niet. Je zult nog steeds de bries kunnen voelen en je bloembedden kunnen bewonderen. De open geweven stof laat veel lucht en licht door. Van de schermen merk je nauwelijks iets.

Weerbescherming

Met zonwering kun je comfortabel van je terras genieten, zonder dat je de elementen hoeft te trotseren. Ze beschermen je tegen de hitte van de zon terwijl deze lager aan de horizon staat, en tegen schadelijke UV-stralen. Screens zijn gemaakt van dicht geweven stof. Hoe strakker het weefsel, hoe meer UV-bescherming het scherm biedt. Met UV-bescherming kun je niet alleen buiten zitten zonder je huid te beschadigen, maar ook je terrasmeubilair. De harde stralen van de zon zorgen ervoor dat meubels verbleken en kunnen het materiaal hard en broos maken.

Dit artikel wordt u aangeboden door INHUIS PLAZA. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden