Hybride werken bij steeds meer bedrijven de norm

  Partnerbijdrage

De anderhalvemeterregel is sinds september opgeheven. Dat betekent dat het weer makkelijker is om op kantoor te werken. Toch zullen veel werknemers ook (gedeeltelijk) thuis blijven werken. Zo heeft twee derde van de bedrijven al afspraken gemaakt over hybride werken. Dat blijkt uit een onderzoek van Werkgeversvereniging AWVN onder 226 bedrijven, samen met werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-en LTO Nederland.

Wat is hybride werken?
Hybride werken betekent dat de werknemer zelf mag bepalen waar hij of zij werkt. Dat kan thuis zijn, maar ook op kantoor, vergaderruimte of een vaste ontmoetingsplek. Dit uiteraard in overleg met de werkgever. Het doel van de werkzaamheden bepaald in principe de locatie of de werkplek. Sommige werkzaamheden kunnen beter op kantoor gedaan worden, terwijl andere taken ook prima vanuit huis achter de laptop met goedwerkend internet uitgevoerd kunnen worden. Zo blijkt uit een onderzoek van HEYDAY en de TU Delft bijvoorbeeld dat activiteiten waarbij samenwerken centraal staat, juist minder baat hebben bij werken op afstand. Hybride werken heeft een vlucht gemaakt door de maatregelen rondom corona, maar past helemaal in deze tijd van digitale mogelijkheden. Ook is hybride werken een oplossing voor het terugdringen van de files. Daarnaast was er ook steeds meer behoefte aan maatwerk.

Combinatie tussen thuis en kantoor
Voor het onderzoek zijn leidinggevenden (47 procent) en HR-adviseurs (53 procent) ondervraagd. Het doel van het onderzoek was om erachter te komen waarom werkgevers willen overstappen op hybride werken, wat ze hiervoor nodig hebben en hoe ze dit gaan realiseren. Een meerderheid van de bedrijven (twee derde) heeft inmiddels al afspraken gemaakt over het hybride werken. Deze afspraken zijn gemaakt tussen de medewerkers en de leidinggevende onderling of met de OR. Ruim een derde van de respondenten verwacht dat mensen voortaan 40 procent van de tijd thuis gaan werken en 60 procent van de tijd op een bedrijfslocatie. Iets minder dan 20 procent van de leidinggevenden en HR-adviseurs verwacht dat deze verhouding juist andersom zal zijn: 40 procent thuis en 60 procent op locatie. Een kwart van de bedrijven denkt dat 20 procent van de werkweek vanuit huis en 80 procent op locatie ingevuld zal worden.

Redenen om thuis of op locatie te werken
Meer dan de helft van de ondervraagden vindt wetgeving over hybride werken niet nodig. Zij denken dat afspraken beter intern vastgelegd kunnen worden. Als belangrijkste redenen om op kantoor te werken wordt door de meerderheid van de respondenten genoemd dat het makkelijker is om te vergaderen. Bovendien is het goed voor de sfeer op de werkvloer als werknemers elkaar regelmatig zien. De belangrijkste redenen om thuis te werken zijn: de werk-privébalans die dan beter is (65 procent), het wegvallen van de reistijd (53 procent), efficiënter kunnen werken (55 procent) en tegemoetkomen aan de wens van de werknemers (54 procent).

Dit artikel wordt u aangeboden door Pricewise. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden