Foto: PR

Tips bij het kiezen van een nieuwe arbodienst

  Partnerbijdrage

Door samen te werken met een goede arbodienst zorgt u voor een gezonde, veilige en fijne werkplek. Dat komt ten goede aan de productiviteit van uw medewerkers en helpt om verzuim te voorkomen. Ook helpt een goede arbodienst u om zieke medewerkers zo snel mogelijk weer te laten re-integreren. Genoeg redenen dus om voor een arbodienst te kiezen die echt een goede match is met uw bedrijf. Maar hoe pakt u dit aan? Hieronder geven we u 7 tips.

1: Krijgt u maatwerk?

Ga na in hoeverre de arbodienst maatwerk levert. Een goede arbodienst luistert naar uw wensen, leert uw organisatie kennen en past daar de dienstverlening op aan. Hier moet dus tijd voor uitgetrokken worden. Door u en door de arbodienst. Ga een persoonlijk gesprek aan en laat uw organisatie zien. Treft u een arbodienst die dit niet nodig vindt? Dan kunt u beter met een ander in zee gaan. Zonder kennismaking, zullen ze u geen maatwerk kunnen leveren.

2: Wie wordt uw casemanager?

U zult vooral veel contact hebben met uw casemanager van de arbodienst. Vraag daarom of u die van te voren eens kunt spreken. Zo kunt u kijken of de casemanager een goede match is met uw organisatie.

3: Hoe wordt er met persoonlijke gegevens omgegaan?

Er zullen sociale, medische en privégegevens van uw personeel gedeeld worden. U wilt dus een partij die hier heel zorgvuldig mee omgaat.

Om hier een beeld van te krijgen, kunt u vragen naar:

  • Het privacybeleid
  • Het wachtwoordbeleid
  • Hoe de toegang tot medische dossiers geregeld is

4: Samenwerkingspartners

Arbodiensten verwijzen indien nodig door naar specialisten. Vraag daarom ook naar de samenwerkingspartners. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan re-integratiebureaus, fysiotherapeuten, mediation en schuldhulpverlening.

5: BIG-registratie

Ga na of de bedrijfsarts(en) en andere medische specialisten een BIG-registratie hebben. U kunt dit navragen of zelf opzoeken in het BIG-register.

6: Persoonlijk contact

U wilt niet alleen een persoonlijke kennismaking, ook gedurende de samenwerking is het belangrijk om goed contact te onderhouden. Zo kunt u samen tijdig evalueren, bijsturen en proactief te werk gaan. Vraag daarom na hoe het contact tijdens de samenwerking zal verlopen.

7: Ga voor een onafhankelijk advies

Er zijn een heleboel arbodiensten te vinden. Waar begint u met zoeken? Arbodiensten vergelijken kan een tijdrovende klus zijn. Een onafhankelijke vergelijkingssite bespaart u daarom veel tijd. Bovendien vergroot het de kans op een goede match.

Dit is gratis voor u en werkt als volgt:

  • U vult een vragenlijst in en krijgt een telefonische intake.
  • Er worden drie arbodiensten voor u uitgekozen die het beste matchen met uw wensen en uw organisatie.
  • U ontvangt van hen vrijblijvend een offerte.

Klinkt goed? Bekijk HR Navigator om de juiste arbodienst te vinden.

Dit artikel wordt u aangeboden door HR Navigator. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden