Afbeelding

Relatiegeschenken bedrukken als marketingstrategie

Partnerbijdrage

Steeds meer bedrijven investeren in marketing. Dit is namelijk een goede manier om de buitenwereld te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Doordat meer mensen bekend raken met jouw bedrijf, is de kans op nieuwe klanten bovendien aanwezig. Wie op de juiste manier aan de slag wil met marketing, stelt een marketingstrategie op. Laat relatiegeschenken bedrukken onderdeel uitmaken van zo’n strategie. Veel bedrijven zien het nut van deze geschenken in, maar ze worden lang niet altijd bedrukt. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles over relatiegeschenken bedrukken als marketingstrategie.

Kies een geschikt relatiegeschenk

Voordat je na kunt denken over relatiegeschenken bedrukken, moet je allereerst een geschikt cadeau voor jouw relaties vinden. Dit is geen gemakkelijke opgave, want relatiegeschenken zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Wil je jouw relaties eens iets anders geven dan pennen, een mok of een T-shirt? Dan is badtextiel als relatiegeschenk misschien een goede keuze. Doordat dit een functioneel geschenk is, maken jouw relaties er mogelijk veelvuldig gebruik van. Je kunt er ook voor kiezen om jouw relaties een gadget te geven als relatiegeschenk. Een powerbank is hier een goed voorbeeld van, maar een keycord met smart charger is ook een leuk en origineel relatiegeschenk.

Waarom relatiegeschenken bedrukken?

Steeds meer bedrijven zetten relatiegeschenken in als marketingstrategie. Niet gek, want dit is een goede manier om jouw bedrijf bij anderen onder de aandacht te brengen. Je kunt namelijk jouw naam en logo op het relatiegeschenk laten drukken. Wanneer iemand zo’n relatiegeschenk ziet, weet hij of zij direct van wie het afkomstig is. Hierdoor wordt men altijd aan jouw bedrijf herinnerd.

Veel bedrijven bedrukken relatiegeschenken bovendien als reclame. Sta je binnenkort bijvoorbeeld op een beurs? Neem dan iets mee om weg te geven, zoals pennen, kladblokken of iets wat een link heeft met jouw bedrijf. Wanneer je hier jouw naam, logo en contactgegevens op laat drukken, kan dit je maar zo nieuwe klanten opleveren. Reden genoeg om relatiegeschenken bedrukken op te nemen in de marketingstrategie van jouw bedrijf.

Denk goed na over de bedrukking

Wil je relatiegeschenken bedrukken als marketingstrategie? Loop dan vooral niet te hard van stapel. Het is namelijk belangrijk om goed na te denken over de bedrukking die op het geschenk moet komen. Veel bedrijven bedrukken relatiegeschenken met hun naam en/of het logo. Jouw relaties worden op deze manier aan jou herinnerd.

Als je relatiegeschenken weggeeft aan potentiële klanten, is bedrukken met naam en logo vaak niet voldoende. Wanneer een ontvanger contact met jou op wil nemen, moet hij/zij eerst op zoek gaan naar de contactgegevens. Reden genoeg om ook de contactgegevens van jouw bedrijf op een relatiegeschenk te laten drukken. Als je het geschenk wat minder saai wilt maken, kun je hem zelfs bedrukken met een leuke foto.

Niet ieder geschenk kun je bedrukken

Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor kan het je betrekkelijk veel tijd kosten om een geschikt geschenk voor jouw relaties te vinden. Om jezelf er makkelijk van af te maken, kies je mogelijk voor een standaard relatiegeschenk. Dit is een optie, maar hiermee ben je niet bepaald origineel.

Heb je een origineel relatiegeschenk gevonden? Schaf deze dan niet direct aan, maar kijk eerst of je hem kunt bedrukken. Veel relatiegeschenken zijn te bedrukken, maar dit is niet bij ieder geschenk mogelijk. Reden genoeg om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een relatiegeschenk. Op deze manier voorkom je dat je een geschenk koopt waar je de naam, het logo en de contactgegevens van jouw bedrijf niet op kunt laten drukken.

Hoe worden relatiegeschenken bedrukt

Wie denkt dat alle relatiegeschenken op dezelfde manier bedrukt worden, heeft het mis. De manier van drukken hangt namelijk af van het relatiegeschenk dat je kiest. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen tampondruk, zeefdruk en full colour bedrukking. Welke techniek gebruikt wordt, hangt af van het relatiegeschenk dat je kiest. Niet alle bedrukkingstechnieken zijn namelijk geschikt voor elk materiaal. Uiteraard wil je wel dat de bedrukking op jouw relatiegeschenken zo lang mogelijk blijft zitten. Bij sommige relatiegeschenken heeft graveren overigens de voorkeur boven bedrukken.

Wanneer geef je een bedrukt relatiegeschenk?

Het bedrukken van relatiegeschenken kan de marketing van jouw bedrijf ondersteunen. Steeds meer bedrijven zien dit in, maar veel ondernemers weten niet wanneer zij een bedrukt geschenk aan hun relaties geven. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je hier misschien nog wel wat hulp bij gebruiken. Besef je in eerste instantie dat je bijna nooit een verkeerd moment uit kunt kiezen. Jouw relaties zijn namelijk altijd blij verrast als ze een geschenk krijgen. Toch grijpen veel bedrijven speciale gelegenheden aan om relatiegeschenken te geven. Zo worden deze geschenken vaak uitgedeeld rondom feestdagen, zoals Kerstmis en Pasen. Ook (sport)evenement kun je aangrijpen om jouw relaties te verrassen met een relatiegeschenk.

Dit artikel wordt u aangeboden door Igopromo.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode