Foto: PR
Foto: PR

Stop met onnodig te veel betalen voor internet en tv

Partnerbijdrage

Het leven wordt alsmaar duurder en steeds meer mensen hebben moeite om de vaste lasten te betalen. Alle luxe opzeggen? Of liever kijken hoe je kunt besparen? Grote kans dat je goedkoper uit kunt zijn voor internet en tv. Als je niet gebonden zit aan een vaste contractperiode, dan haal je flink veel voordeel uit onderstaande tips.

Welkomstkorting krijgen
Internet providers verrassen nieuwe klanten graag met een flinke welkomstkorting die oploopt tot wel 50%. Zij weten dat mensen die eenmaal klant zijn, niet zo snel overstappen. Als je dus steeds weer korting wil pakken, dan kun je beter wel overstappen als jouw vaste contractperiode verlopen is. Je kunt eenvoudig internet vergelijken via de postcodecheck van ProviderCheck. Binnen een minuutje zie je alle deals op jouw adres.

Welke aanbieder kiezen?
Er is niet per se één aanbieder het goedkoopste, het gaat er simpelweg om dat je naar een andere provider gaat dan waar je nu klant bent. Alleen zo sleep je die welkomstkorting in de wacht. Als je je huidige provider belt om te vragen of ze jou als vaste klant ook korting kunnen geven, dan krijg je soms wel wat, maar vaak niet zo veel dan wanneer je naar een ander gaat. Je kunt dus wel even bellen naar de klantenservice van je huidige aanbieder, maar de kans is groot dat overstappen je meer voordeel oplevert.

Pakket op basis van gewenste snelheid
De deals wisselen per gekozen snelheid en per moment. Om de beste aanbieding te vinden kun je daarom het beste zelf even vergelijken welke provider op dit moment de aantrekkelijkste korting biedt voor de gewenste snelheid. Overdenk ook of sneller internet voor jou wenselijk is. Doordat we steeds meer apparaten met internet verbinden, kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen. Denk aan streamen op meerdere apparaten, videobellen en het gebruik van slimme apparatuur die via wifi geconnect is. Door de korting behaal je mogelijk een hogere snelheid voor een lager maandbedrag.

Overstappen naar glasvezel
Indien er glasvezel mogelijk is dan is dit tevens te zien in de vergelijker. Zowel bij huizen als op bedrijventerreinen is er flink wat glasvezel gelegd in Lochem, Gorssel, Laren, Barchem en omgeving. Glasvezel is het meest snelle en stabiele internet van het moment. De download- en uploadsnelheid zijn hierbij gelijk. Houd er echter wel rekening mee dat glasvezel normaliter wat duurder is dan standaard VDSL. Mocht je tevreden zijn met je huidige snelheid en stabiliteit dan is het wellicht ook weer zonde om meer te gaan betalen. Van de andere kant is er ook op glasvezel welkomstkorting te krijgen.

Extra voordeel op televisie
Als je graag voor de buis hangt dan is het slim om het internet abonnement te combineren met een televisiepakket. De korting loopt relatief gezien wat hoger op en je ontvangt soms ook nog leuke extra’s, waaronder een gratis abonnement op een streamingsdienst. Zo kijk je bijvoorbeeld gratis naar FilmBox, Starzplay, F1 TV of Canal+ Films & Series. Ook gratis wifiboosters, tv’s en smartwatches komen in het aanbod voorbij. Vergelijk tv en internet ook aan de hand van de postcodecheck en overweeg welke deal voor jou het meest interessant is. Succes met besparen!

‘Dit artikel wordt u aangeboden door ProviderCheck. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode