https://pixabay.com/photos/electric-bike-ride-desert-sand-6511656/
https://pixabay.com/photos/electric-bike-ride-desert-sand-6511656/

Helmplicht snorfiets: welke helm voldoet?

Partnerbijdrage

Als je een snorfiets of speed pedelec hebt, is het verplicht om een helm te dragen. Maar welke helm voldoet aan de veiligheidsnormen? Het antwoord op die vraag hangt af van wat voor soort voertuig je bestuurt en waar je bent. In dit artikel zullen we kijken naar de eigenschappen van verschillende helmen die zijn goedgekeurd en hun markeringstekens. Aan het einde van dit artikel zul je daardoor alle informatie hebben om erachter te komen of jouw helm aan de vereisten voldoet of waar je naar moet kijken wanneer je op zoek bent naar de juiste helm voor jezelf.

De eigenschappen van een helm die is goedgekeurd
In de eerste plaats is het zaak om de eigenschappen van een helm die is goedgekeurd te begrijpen. Alle helmen die zijn goedgekeurd voor gebruik op een snorfiets of speed pedelec moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Ze moeten ontworpen zijn om de schok, letsel en beschadiging te verminderen bij een persoon als hij of zij ten val komt of in een ongeval betrokken raakt. Daarom hebben ze een zachte binnenkant en een stevige buitenkant. Ze moeten ook een veilige pasvorm hebben en stevig aansluiten op het hoofd en de hals.

Hoe herken je goedgekeurde scooter helmen?
Verder is het belangrijk om te weten hoe je een goedgekeurde scooter helm herkent. Alle helmen die worden verkocht in Nederland met als doel gebruikt te worden op een snorfiets beschikken over bepaalde markeringstekens. Deze markeringen maken deel uit van een certificatiesysteem en moeten duidelijk zichtbaar zijn op de buitenzijde van de helm. Dit betekent dat als je op zoek bent naar een goedgekeurde helm, je naar deze specifieke markeringen moet zoeken. Een goedgekeurde brom- of motorfiets helm is gemakkelijk te herkennen aan een cirkel met daarin de letter E, gevolgd door een cijfer. Ieder cijfer staat voor één van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Helmen die in Nederland goedgekeurd zijn, hebben altijd het cijfer 4 achter de E.

Speed pedelec helmen beschikken over andere markeringstekens
Tot slot is het belangrijk om te weten dat een speed pedelec helm beschikt over andere markeringstekens dan een scooter helm. Speed pedelecs zijn voertuigen die meer snelheid kunnen bereiken, daarom is het essentieel dat de helmen die je draagt over een sterkere structuur, betere demping en extra beveiliging beschikken. Om te herkennen of de helm die je wilt gebruiken voor je speed pedelec aan alle vereisten voldoet is het belangrijk dat je de markeringen en certificatie specificaties van de producten goed leest. In het geval van een speed pedelec helm is dit het volgende: NTA 8776:2016.

Al met al is het belangrijk om te weten welke helmen zijn goedgekeurd en wat hun markeringstekens zijn. Aan de hand van dit artikel heb je een aantal tips gekregen om erachter te komen of de helm die je draagt of wilt dragen, voldoet aan de vereisten voor het gebruik van je snorfiets of speed pedelec. Zo kan je ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel op pad gaat.

Dit artikel wordt u aangeboden door helmonline.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode