Logo berkelbode.nl

Geen onveilige betonplaatconstructies in gebouwen gemeente Lochem

  Politiek

Lochem - Ook de gemeente Lochem heeft onderzoek gedaan naar aanwezigheid van en de constructieve veiligheid van Bubbledeck-breedplaatvloeren en vloeren van soortgelijke opbouw in gebouwen. Conclusie is dat er geen maatregelen nodig zijn.

Aanleiding voor het onderzoek is het gedeeltelijk instorten van de parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport. Hierin waren Bubbledeckvloeren toegepast. Onderzocht zijn vloerconstructies van gebouwen na 1999. Er is gewerkt volgens de richtlijnen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In het onderzoek kwamen 8 grotere bouwwerken in beeld waarvan is nagegaan of er breedplaten in zijn verwerkt van het bedrijf Bubbledeck of van andere fabrikanten. Er is dossieronderzoek gedaan. In het geval van onder andere schoolgebouw De Garve is er contact gelegd met de constructeur. Conclusie is dat niet in alle gebouwen breedplaatvloeren zijn toegepast en dat waar dit wel het geval is, de constructies veilig zijn. De 8 onderzochte gebouwen staan in Gorssel, Laren en Lochem. Dit zijn in:

• Gorssel: Museum MORE.
• Laren: woonzorggebouw 't Talma en appartementengebouw Rengershof.
• Lochem: Schoolgebouw de Garve, Woning Habraken, het pand van Circulus- Berkel, woonzorggebouw Anke Marjolein en kantoorpand de Jong & Laan.

Nadat de oorzaak van de instorting van een parkeergarage van Eindhoven Airport bekend werd, ligt de betonnen breedplaatvloer landelijk onder vuur. De minister van BZK gelastte onderzoek van gebouwen in het hele land. Eerste prioriteit ligt daarbij op de aanwezigheid van Bubbledeckvloeren en op de beoordeling van de veiligheid van de constructie. Mogelijk komt het ministerie in de toekomst nog met aanvullende instructies voor nader onderzoek.

Meer berichten

Shopbox