Logo berkelbode.nl


Foto: Gerreke van den Bosch
Politieke column

Blij & geschrokken

  Politiek

Hennie van der Most en Willem Beekman maken deel uit van de Lochemse gemeenteraad. Zij voeren een wekelijkse briefwisseling in de Berkelbode.

Dag Hennie,

Electoraal gezien is het verstandig om jou als lijstduwer op jullie verkiezingslijst te plaatsen. Alleen maak je dan wel veel kans dat je wederom op basis van voorkeursstemmen wordt gekozen. Kom je dan toch weer in de gemeenteraad? In ieder geval is het fijn om te lezen dat het raadswerk jou ook goed bevallen is. De praatfabriek zoals jij het noemt… misschien lijkt het niet altijd efficiënt, maar je ontkomt er vaak niet aan. De politiek werkt nu eenmaal met overleg en de gemeente wil graag in gesprek gaan en luisteren naar onze inwoners.

Tot op heden ben ik blij met ons nieuwe vergadermodel. Raadsbesluiten gaan sneller en toeschouwers en insprekers kunnen meedoen aan de discussie. Een mooi voorbeeld hiervan zag ik de afgelopen week bij de evaluatie van het gemeentelijk beleid rondom de Welstand, waarbij de bijdrage vanuit het publiek verhelderend en ondersteunend werkte.

Hennie, blij verrast was ik op 5 december met het nieuws over de ontwikkelingen rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Gelukkig heeft het college van B&W eindelijk besloten om toch geen mantelbuizen te leggen in het buitengebied voor de aansluiting met glasvezel. Dit bespaart de gemeente 4 miljoen euro, terwijl een marktpartij medio 2018 voortvarend aan de slag gaat met de behoeftevraag en verdere uitwerking.

Geschrokken ben ik echter door de brand in het nieuwe museum Staal in Almen. Daags voor de opening gooiden vandalen daar rokend en brandend materiaal naar binnen, waardoor de opening door alle roetschade nu tot april is uitgesteld. Ik kan er met mijn verstand niet bij.

Iedereen in Almen is blij met de komst van dit door Pien Pon aan het dorp geschonken museum. Wie doet nu zoiets laags?

Een groene groet,

Willem

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox