Voor de (d)raad ermee!

VVD: Elke twee weken raad!

  Politiek

De VVD is blij met het nieuwe vergadermodel omdat het helpt bij drie belangrijke doelstellingen. We discussiëren meer op hoofdlijnen en minder in detail. We beslissen sneller. Het belangrijkste: er ontstaat veel meer ruimte voor contact met inwoners.


Welstand: De VVD is blij dat de pilot welstand aantoont dat inwoners ook zonder welstand mooie huizen bouwen en verbouwen. Wat ons betreft schaffen we welstand ook af bij nieuwbouwwijken.


Stelkampsveld: De VVD is blij met de brief die we raadsbreed naar de Provincie sturen om nog een keer aandacht te vragen voor het gebied. Wat ons betreft alleen vernatting als er voldoende gecompenseerd wordt.


Belastingverordeningen: De raad heeft de tarieven voor volgend jaar vastgesteld. Zo ook het tarief voor het legen van de grijze container. Deze stijgt fors tot bijna 8 euro per leging. Dat vind de VVD niet ok. We zullen dat na de verkiezingen repareren. Afval is een grondstof. De gemeente hoort het op te halen tegen de laagst mogelijke kosten.


Plein: De bijstelling van de begroting is teruggegeven aan het college. Het plan om extra geld van het Rijk te krijgen is vastgesteld en de raad stuurt een brief naar Het Plein om zuinig met ons geld te zijn.


Glasvezel: Lochem krijgt snel internet en houdt vier miljoen op zak. Prima!


Tot achttien december!

Meer berichten