Voor de (d)raad ermee!

PvdA: Zeker zijn van snel internet in het buitengebied

  Politiek

Zeker zijn van snel internet. Dat vindt de PvdA erg belangrijk. Snel internet is een voorwaarde om goed mee te kunnen doen in de maatschappij. Digitaal huiswerk maken en televisie kijken, online aankopen doen en digitale bankzaken moeten toegankelijk zijn voor alle inwoners in onze gemeente, ook in het buitengebied.


Maar dit voor elkaar krijgen had heel wat voeten in de aarde.

Er volgde een heel proces waarin de gemeente kon kiezen voor een samenwerking met CIF of met KPN. Lange tijd leek het erop dat het een samenwerking met KPN zou worden. Een samenwerking waardoor de gemeente 40 jaar lang grote financiële risico's zou lopen en die voor de inwoners ook praktische en financiële consequenties had.

Maar misschien nog wel belangrijker een samenwerking waarvoor een investering van 4 miljoen euro nodig was om buizen in de grond te leggen. Deze investering was niet alleen onnodig, maar zou ook zorgen voor uitputting van de gemeentelijke reserves. Een onverantwoord idee en daar heeft de PvdA zich heftig tegen verzet!


Daarom heeft de PvdA vragen gesteld en onderzoek gedaan naar de samenwerking met KPN waardoor het college nu een draai ten goede maakt en toch zaken gaat doen met CIF.

Gelukkig, daar doen we het voor! Het dossier kan nu gesloten worden en de schop kan de grond in!

Meer berichten