Kandidaten LochemGroen! Foto: PR
Kandidaten LochemGroen! Foto: PR

LochemGroen! presenteert gevarieerde kandidatenlijst

Politiek

LOCHEM - Een mooie mix van politieke ervaring en nieuw enthousiasme prijkt op de kandidatenlijst van Lochems jongste politieke partij: LochemGroen!. De leeftijd van zeventien kandidaten varieert tussen de 25 en 67, Zij wonen verspreid over de hele gemeente en hebben een groot netwerk en kennis van wat er speelt.

“Deze mensen brengen kennis en energie en zijn sterk geworteld in de gemeente”, stelt lijsttrekker Calle Janssen uit Barchem. Hij is dubbel gemotiveerd om voor LochemGroen! aan de slag te gaan. “Voor mij persoonlijk is het de combinatie van sociaal en groen. Als wijkverpleegkundige in Lochem zie ik dat ouderen soms lang moeten wachten op hulp, en dat er een groot tekort is aan zorgpersoneel, huishoudelijke ondersteuning en leraren. Bovendien zijn er simpelweg te weinig betaalbare huizen. LochemGroen! combineert die sociale agenda met een ècht sterke groene boodschap. Als mens zijn we deel van de natuur en moeten we onszelf niet verheffen boven de natuur. Er liggen nog zoveel mogelijkheden om de gemeente gezonder, mooier en groener te maken.”
Jolande van Borrendam uit Harfsen brengt als nummer 2 de inhoudelijke en politieke ervaring. Met twaalf jaar ervaring als raadslid weet ze hoe de gemeentepolitiek werkt en wat er nodig is voor verandering. “In de raad moet je altijd helder en duidelijk je standpunt brengen, en mijn standpunten worden altijd met deugdelijke feiten onderbouwd.” Jolande heeft zich jarenlang sterk ingezet voor natuur, landschap en bomen. Zo zorgde ze er bijvoorbeeld voor dat aangeplante jonge bomen in de gemeente nu wèl water krijgen.

Groene projecten
De nummer 3 is Tjitske Ypma uit Eefde. Zij heeft ervaring met het opzetten van groene projecten, van het vergroenen van schoolpleinen tot de aanleg van groene daken. “Ik werk al 23 jaar als journalist op het gebied van duurzaamheid en landbouw en heb veel mooie initiatieven gezien. Zoals meergeneratiewonen, allerlei vormen van multifunctionele landbouw en professionele voedselbossen. Lochem verdient dit ook.”
Op de vierde plek  staat Henk Koerselman uit Laren. Voor zijn overstap naar de zorg had hij een agrarisch bedrijf. “Ik ben altijd de agrarische taal blijven spreken en ondernemer gebleven, maar nu zo duurzaam en lokaal mogelijk. Een positieve benadering met humor brengt je altijd verder.” Henk zette onder meer het Speciaal Voetbalteam in Laren op. De nummer 5 is Robert van der Elst uit Lochem. Hij had bij LochemGroen! voor het eerst het gevoel dat een lokale partij echt bij hem paste. “Ik las de speerpunten en dacht: die partij wil ik steunen.”

Speerpunten
LochemGroen! presenteert in januari het volledige verkiezingsprogramma. Op de site van de partij staan nu al de visie van de partij, de belangrijkste speerpunten en een rubriek met ‘veelgestelde vragen’. Calle Janssen: “Een nieuwe lokale politieke partij maakt altijd nieuwsgierig. Met deze kandidatenlijst en ons sterke programma heb ik alle vertrouwen in de gemeenteraadsverkiezingen.”


www.lochemgroen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode