In Harfsen kon de PvdA op grote belangstelling rekenen. Foto: PR
In Harfsen kon de PvdA op grote belangstelling rekenen. Foto: PR

PvdA-buslijnactie krijgt veel mensen op de been

Politiek

LOCHEM - Ze haalden er alles voor uit de kast: de Partij van de Arbeid maakte zich afgelopen zaterdag sterk voor het openbaar vervoer. Aanleiding was het verdwijnen van de buslijn 56, Borculo-Deventer. Met een rode dubbeldekker werd de busroute gevolgd en in elke kern waar ze stopten gingen de PvdA’ers in discussie met de bewoners.

Het was een zware delegatie, vanuit de landelijke PvdA, de provinciale PvdA Gelderland en Overijssel en de PvdA-afdelingen Lochem, Berkelland en Deventer. Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop en de landelijk partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent reden mee. Een meereizende band zorgde voor live muziek.

Respons
Fractievoorzitter van de PvdA Lochem, Jos Israël: “Wij hebben veel respons gehad. Zowel in Lochem en Laren als in Harfsen. De opkomst in Harsen was zo’n honderd inwoners. Men is daar en ook in Laren extreem getroffen door het verdwijnen van lijn 56.“ Behalve de inzet van de PvdA om lijn 56 terug te krijgen vroeg de PvdA met de actie ook aandacht voor de dreigende kaalslag in het openbaar vervoer. “Het kabinet komt met 150 miljoen om de pijn bij het openbaar vervoer iets te verzachten, maar wij hebben een half miljard euro nodig. De Tweede Kamerleden van onze partij zetten zich sterk in om het openbaar vervoer weer op peil te krijgen“, aldus Israël verwijzend naar de dreigende verdwijning van een op de drie buslijnen.

Inzet tegen verschraling
“Het is een verschraling die moet stoppen. Het openbaar vervoer is een recht”, stelt Jos Israël duidelijk. Tijdens de bijeenkomsten in de kernen, die door de aanwezigen als sfeervol werden ervaren, benadrukten de sprekers de negatieve effecten van het verdwijnen van lijn 56. “Denk hierbij aan kinderen die naar het Staring College gaan, studenten die van of naar huis reizen maar ook iedereen die gewoon afhankelijk is van het openbaar vervoer”, aldus Jos Israël.
Van de Dorpsraad Harfsen kreeg de PvdA de suggestie mee om een buslijn Deventer-Epse-Harfsen-Laren-Lochem in te stellen zodat reizigers die naar Borculo willen in Lochem over kunnen stappen. “Dit idee nemen wij uiteraard mee. Tevens vraag ik iedereen om de petitie ‘Het OV als recht ’ te ondertekenen. In ieder geval blijven wij ons als Partij van de Arbeid inzetten voor een goed openbaar vervoer“, besloot Jos Israël.
De petitie ‘Het OV als recht‘ is te vinden op onderstaande website.


ovalsrecht.petities.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode