Logo berkelbode.nl


Bosgroep Lochem: serieuze en gemotiveerde lopers die ook van gezelligheid en een lolletje houden. Foto: Gerreke van den Bosch.
Bosgroep Lochem: serieuze en gemotiveerde lopers die ook van gezelligheid en een lolletje houden. Foto: Gerreke van den Bosch.

Bosgroep klaar voor Berenloop

  Sport

LOCHEM - Ondanks dat er in Lochem geen atletiekbaan meer is kun je er toch goed hardlopen. De groene omgeving zorgt voor voldoende zuurstof in de lucht en diversiteit in het parcours.

Bosgroep Lochem maakt er in ieder geval dankbaar gebruik van. Iedere zaterdagmorgen, weer of geen weer, komen ze uit de startblokken. Op de parkeerplaats bij hotel Bonaparte drinken ze rond een uur of 10, na de training, een lekker bakje koffie en praten ze na.
Oprichtster en begeleidster van de loopgroep met 25 leden is Hélène Petersen. "Iedere keer kiezen we voor een andere route en in de winter drinken we koffie in een gebouwtje want dan is het hier te koud. Vandaag hebben we tussen de 6 en 7 kilometer gelopen met intervaltraining. We zijn bezig met de voorbereiding op de Berenloop die is in november op Terschelling. We gaan daar dan met de groep naar toe. Berlijn hebben we ook gedaan. We lopen veel wedstrijden samen. Het is gewoon leuk om je passie te delen. Onze groep bestaat uit serieuze lopers die ook doordeweeks afspreken voor duurloop. Ze trainen 2 tot 3 keer per week. Ze willen vaker lopen en je bent loper óf je bent het niet."
Hélène Petersen is zelf niet altijd een loopster geweest maar begonnen als turnster. "Daarna zocht ik een nieuwe uitdaging. Toen ik begon, 30 jaar geleden, was er nog maar heel weinig informatie over hardlopen. Ik ben de trainersopleiding bij de Atletiek Unie gaan doen en heb nu een leslicentie als gediplomeerd hardlooptrainer. Ik blijf aangesloten bij de AU, doe mijn bijscholingen, verzorg de training en ik maak schema's voor de lopers voor de wedstrijden. Ik beantwoord ook vragen over voeding en kan doorverwijzen", aldus Petersen

1 reactie
Meer berichten