Logo berkelbode.nl


Goede prestaties voor DOS-meisjes in nieuwe gympakjes

  Sport

Lochem - De rayonkampioenschappen van Rayon de Hanzestreek in Lochem vonden zaterdag 4 november plaats. Tijdens deze wedstrijd traden de deelnemende gymnasten van gymnastiekvereniging D.O.S. uit Barchem in nieuwe gympakjes aan.

De aanschaf van deze nieuwe gympakjes is mede mogelijk gemaakt door de ontvangst van een bedrag in het kader van de "Hart voor de Achterhoek" - actie van de Rabobank, die dit voorjaar werd gehouden. Gestoken in deze nieuwe gympakjes, presteerden de meisjes erg goed.

Er werd geturnd in drie wedstrijdrondes. In de eerste ronde waren de meisjes van de pre-selectie aan de beurt, die sinds twee maanden een uur per week trainen voor wedstrijden. Zij kwamen uit in de categorie Instap D3.

Het was voor bijna al deze meisjes de eerste wedstrijd waaraan zij deelnamen en dus extra spannend. Ze turnde allemaal een geweldige wedstrijd. Het spannendste moment is dan natuurlijk de prijsuitreiking. Voor iedere deelnemer was er een mooi vaantje en een diploma met de gescoorde cijfers en medailles voor de nummers 1, 2 en 3 en dat waren voor DOS op de derde plaats Iris Postma en op 1 Sara van Aalderen, die op alle toestellen in haar categorie de hoogste scores haalde! Lika Dinkelman, Lauren Wanschers, Leanne Platerink en Jade Zweers werden respectievelijk zesde, zevende, achtste en negende. De jongste DOS-deelneemster was Bo Oplaat, die in de categorie Pre-Instap-D3 haar wedstrijddebuut maakte. Met de zevende plaats in het eindklassement een prima prestatie.

In de eerste wedstrijdronde werd ook door de DOS-meisjes die nu een jaar bij de selectie meeturnen deelgenomen. Zij kwamen uit in de categorie Pupil 1 D3. Het was goed te zien dat deze meisjes al wedstrijdervaring hebben daardoor zekerder turnen. Ruth Warnshuis won de zilveren medaille, Ymre Sleumer eindigde net naast het podium op de vierde plaats, gevolgd door Sophie Milius op een gedeelde 5e plaats. Lynn Dieks en Marly Maas werden achtste en negende.

In de derde wedstrijdronde turnde Maud Holsbeeke haar laatste wedstrijd voor DOS. Na deze wedstrijd stapt zij over naar RGV Ruurlo om bij RGV meer te trainen en uit te komen in de moeilijkere 5e divisie. Bij haar laatste wedstrijd voor DOS haalde zij een bronzen medaille in de categorie Pupil 2 D3. Veel succes Maud in de 5e divisie met RGV!

Meer berichten

Shopbox