Corrie de Zwaan is mede het ,,gezicht'' van de sportverkiezingen in Lochem (foto: Leo Polhuys)
Corrie de Zwaan is mede het ,,gezicht'' van de sportverkiezingen in Lochem (foto: Leo Polhuys) (Foto: Leo Polhuys)

Wie wordt Lochems beste sporter?

  Sport

Corrie de Zwaan is al lang actief in de Lochemse Sportraad. Ze heeft zeven jaar in het hoofdbestuur van de gezeten en is een tijdje voorzitter geweest. Ook dit jaar trekt ze de kar in de commissie die de sportverkiezing organiseert, samen met zes andere vrijwilligers. ,,Ik doe dit nu voor de zesde keer. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van sponsoren. Ook krijgen we veel steun van de gemeentemedewerker die speciaal is aangesteld voor de sportverenigingen en een student van de opleiding Sportkunde aan Hogeschool Windesheim. .''

EEFDE - Zelf is Corrie actief wielrenster. Ze maakt graag tochten in de buurt van haar woonplaats Eefde en maakte in het buitenland tochten met haar man. ,,Het is belangrijk om Lochemmers te laten zien welke sporttalenten we in huis hebben. Tegelijkertijd is het evenement bedoeld om promotie te maken voor de breedtesport in onze gemeente .Voetbal en motorsport zijn hier populair maar er is meer. Je wilt niet weten hoeveel sporttalent Lochem heeft. Er zijn veel sporters die tot de landelijke top behoren. Neem nou zo'n natuurtalent als turnster Lina Lenselink. Of paardensportkampioen Bart Feere. Hij rijdt in de Nederlandse subtop. De organisatie wil ook graag meer onbekende sporten bij de verkiezing betrekken. Denk aan rangeriding, of campbell.'' Van de laatste sport wordt tijdens de verkiezing een demonstratie gegeven.

Categorieen

De verkiezing omvat acht categorieen: talent, mannen, vrouwen, jeugd, volwassenen, vrijwilligers, sportfoto' s en de publieksprijs, Sporters kunnen worden opgegeven door elke inwoner van Lochem, maar ook door hun vereniging. Corrie: ,,,We streven naar spreiding over de hele gemeente. Niet iedere sporter die wordt opgegeven, hoeft uit Lochem zelf te komen, Ook de kleine dorpen moeten zich betrokken voelen, want overal zit talent. De jury nomineert in elke categorie drie sporters. In elke klasse gaat een winnaar naar huis met een bokaal gemaakt door kunstenares Cheyenne van Elteren.

Meer berichten