De Internationale wegraces in Hengelo worden dit jaar voor de 54ste keer verreden. Foto: Damon Teerink
De Internationale wegraces in Hengelo worden dit jaar voor de 54ste keer verreden. Foto: Damon Teerink

54ste Internationale Wegrace staat voor de deur

Sport

HENGELO - De internationale Road Races op de Varsselring in Hengelo Gld. staan voor de deur. In het weekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei trapt de Hengelose Auto- en Motorvereniging zijn 54ste editie af. Op dit moment is de Hamove met al zijn vrijwilligers hard aan het werk om het circuit te preparen voor de wegraces. Het belooft weer een prachtige editie te worden met op de vooravond de rijdersparade in het centrum van Hengelo.

De Hamove heeft een goed gevuld programma met maar liefst negen verschillende raceklassen. In de hoofdrol staat als vanouds het International Road Race Championship (IRRC). Dit kampioenschap rijdt zijn wedstrijden op stratencircuits door heel Europa. Er wordt gereden in de Superbikes en Supersportklasse. Deze zelfde categorieën zijn ook vertegenwoordigd in het BeNeLux Trophy kampioenschap. Daarnaast zullen de zijspannen, NK Classics IHRO, 2-takt, Camathias Cup en de Belgian Twin Trophy aan de start verschijnen op de Varsselring in Hengelo.

Rijdersparade
Op de vrijdagavond is het centrum van Hengelo getransformeerd tot een motorparadijs. Vanaf de Varsselse molen, het clubgebouw van de Hamove, gaan de rijders met motoren richting het centrum van Hengelo. De rijdersparade kan worden verwelkomd door de menigte van 19.00 tot 20.00 uur. Het is inmiddels alweer drie jaren geleden dat de parade plaats vond, dus het wordt gegarandeerd een groot spektakel in het centrum van Hengelo.

Een weekend boordevol actie en gezelligheid
Tijdens de 54ste editie van de internationale wegraces is er van alles te doen en te beleven voor jong tot oud. In het rennerskwartier is er het nodige vertier voor de jeugd. Met een minicrossbaan en springkussen valt er van alles te doen. Het racecafé is dit jaar ook weer aanwezig met muziek en een feest op de zaterdagavond. Dit jaar zullen er ook twee grote videoschermen langs het circuit staan. Een videowall rondom start en finish en een scherm in de Boschbocht, hierdoor is geen enkel moment van de wedstrijden te missen. Uiteraard kun je ook rekenen op een hapje en een drankje. Rondom het circuit staan verschillende eet- en drinkpunten.

Ticketverkoop aan de deur
Deze editie worden de tickets uitsluitend aan de deur verkocht. Op verschillende toegangswegen nabij het circuit zijn meerdere kassapunten ingericht. Iedere bezoeker kan zonder zorgen genieten van een weekend vol snelheid en gezelligheid rondom de Varsselring. Op zaterdag is de toegang voor jongeren tot en met zeventien jaar gratis. Voor volwassen is de entree 10 euro. Op de racedag kan de jeugd tot elf jaar gratis naar binnen. Voor de jongeren tussen de elf en achttien jaar is de toegang 10 euro. Daarbij is de toegangsprijs voor volwassen 25 euro. Je kunt ook een weekendkaart kopen, de kosten hiervan bedragen 30 euro.

“Ons racespektakel begint al op vrijdag 29 april met de rijdersparade, een presentatie in het centrum van Hengelo Gld.”, vertelt voorzitter van Hamove Fred Versteege. “Noem het een opwarmer voor het weekend. Op zaterdag beginnen we met de trainingen, gevolgd door de wedstrijden in de namiddag. Op zondag beginnen we om 9.00 uur met de wedstrijden op het mooiste en enige stratencircuit van Nederland. De deelnemersvelden zijn goed gevuld, wat gegarandeerd voor actie zorgt met in de hoofdrol het IRRC-kampioenschap, zij starten hun seizoen in Hengelo. Het rennerskwartier blijft het centrum van de internationale wegraces, dit is toegankelijk voor iedereen. De Hamove verzorgt samen met hun vele vrijwilligers voor een groot motorsport weekeind!”

www.hamove.nl
www.facebook.com/hamove

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode