Monique Duyvestijn en Tjeerd Boomsma staan er klaar voor om te volleyballen op het gras van de Molengronden. Foto: Arjen Dieperink
Monique Duyvestijn en Tjeerd Boomsma staan er klaar voor om te volleyballen op het gras van de Molengronden. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Lochem volleybalt mee met WK voor dames

Sport

LOCHEM - Monique Duyvestijn en Tjeerd Boomsma zijn er nu al enthousiast over. In september wordt in ons land het WK volleybal voor dames gespeeld. De gemeente Lochem treedt daarbij op als gastgemeente voor het Argentijnse damesteam. In het kader van dat sportevenement organiseert het Lochemse Avanti een WK buurtvolleybaltoernooi. Te spelen in de open lucht, gewoon op grasveldjes.

Door Arjen Dieperink

Monique Duyvestijn en Tjeerd Boomsma zijn namens Avanti de voortrekkers van het toernooi. “Het begint op twee avonden, op 16 en 23 juni”, vertelt Tjeerd. “In de wijken worden dan de voorrondes gespeeld. De strijd moet uiteindelijk in september leiden tot een finale tussen teams uit Lochem, Barchem en Laren.”
“Voor de organisatie van dit toernooi hebben we vanuit Avanti een klein team opgericht, waar ik ook deel van uitmaak. Afgelopen week zijn we begonnen met de voorbereidingen”, aldus Tjeerd. Lochem wordt voor het toernooi in vier ‘wijken’ verdeeld: Noord Molengrond (boven Koedijk-Dillenburg-Maurits- en Julianaweg); Oost Berkeloord/Stiggoor (tussen Zwiepseweg - Albert Hahnweg, Burg. Leenstraat, Westerwal, Juliana- en Goorseweg); West Zuiderenk (tussen Koedijk, Zutphense-, Albert Hahnweg, Burg. Leenstraat en Westerwal) en Zuid Lange en Korte Voren (tussen Zutphense- en Zwiepseweg). “In de verschillende wijken kan onderling op het grasveld worden gevolleybald”, vult Monique Duyvestijn aan. Volleybalvereniging Forza Harfsen-Laren en Volleybalvereniging Barchem 1973 werken ook mee om in hun kernen een competitie te organiseren.
“Iedereen vanaf 15 jaar mag meedoen. Ook een mixed-team is toegestaan. Je hoeft niet echt de sport te kennen, meedoen is veel belangrijker”, zeggen Monique en Tjeerd. Aanmelden kan per e-mail: secretaris@avanti-volleybal.nl. Meer info bij Tjeerd Boomsma, tel. 06-55325015.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode