Eefde verliest van DVOV

Sport

EEFDE - De Eefde ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen de afgelopen weken. Twee keer op rij werd er in de laatste minuut verloren, dus was een beter resultaat gewenst. De volgende elf namen mochten dit gaan proberen te bewerkstellen: Quinn, Pepijn, Terry, Rens, Tim; Niels, Joost, Niek; Wouter, Jorn, Julian. Na een natte warming-up volgde een aftrap in een lekker zonnetje op het complex van DVOV te Rozendaal.

Eefde was zoekende in de beginfase en de thuisploeg profiteerde direct. Een lange bal kon niet verwerkt worden en de linksbuiten kreeg een vrije schietkans: 1-0 en de mannen van Stephan konden de achtervolging inzetten.

Eefde was wakker en werd sterker, DVOV kwam niet onder de druk uit en Eefde was na de 1-0 de betere ploeg. Enkele kansen werden niet benut en tot twee keer toe werd er een bal van de lijn gehaald waardoor het 1-0 bleef. Na een half uur spelen was het wederom goed druk zetten van Eefde. Een terugspeelbal van de verdediger was te kort en Jorn profiteerde: 1-1. Eefde bleef aandringen en ging op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook. Jorn werd weggestuurd en was sterker dan zijn directe tegenstander. Jorn hield het overzicht en gaf de pass op de sterk meegelopen Julian, die simpel de 1-2 binnen kon schieten.

Ook na de 1-2 bleef Eefde sterker en DVOV was het kwijt. Een geweldige aanval van Eefde leek de 1-3 te betekenen, maar het schot van Niek mistte helaas precisie.

Er leek voor Eefde niets aan de hand, het was de bovenliggende partij en DVOV creëerde niets. Maar 1 minuut voor rust kwam DVOV door aan de linkerkant. Pepijn had een fantastische tackle waardoor het geen probleem opleverde, althans dat dacht men. De scheidsrechter dacht er anders over en nam een onbegrijpelijke beslissing door de bal op de stip te leggen. Quinn was kansloos en de clubs gingen aan de thee met een 2-2 stand.

De tweede helft waren beide ploegen zoekende. Eefde kwam niet meer tot het goede spel wat er de eerste helft wel was. Bij DVOV hanteerden ze vooral de lange bal en deze viel na een uur spelen goed. Via rechts kwamen ze erdoor en werd de bal voorgegeven. Pepijn probeerde de bal in een uiterste krachtsinspanning weg te werken, maar deze belandde achter de eigen keeper: 3-2 voor de thuisploeg.

Eefde ging op zoek naar een nieuwe comeback, maar deze kwam er niet. Er waren enkele kansen maar scherpte ontbrak. Eefde startte een slotoffensief, maar toen ontstond er achterin ruimte. DVOV maakte hier met hun snelle spelers en lange ballen slim gebruik van en liep in de laatste 10 minuten uit naar een pijnlijke 6-2.

Dinsdag staat de zware wedstrijd tegen promotie kandidaat ESA op het programma.