Afbeelding

Speciaal Voetbal Witkampers organiseert uniek Oranjefestival

Sport

LAREN - Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. In 2016 is Voetbalvereniging Witkampers in Laren begonnen met Speciaal Voetbal. Dit is voor kinderen vanaf 6 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Hierbij kan ook worden gedacht aan jongeren met autisme, ASS of een andere gedrag- of concentratiestoornis (ADHD, ADD). Om verschillende redenen kunnen deze kinderen vaak niet meekomen in het reguliere voetbal. Om geïnteresseerde jongens en meiden uit deze doelgroep de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert Witkampers op zaterdag 11 juni een uniek Oranjefestival op het Leussinkpark aan de Holterweg 47 in Laren. Dit evenement vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur.

Witkampers werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.

De spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen ondersteunen deze festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart!

Aanmelden
Aanmelden kan via www.knvb.nl/alsoranje, daar staan alle Oranjefestivals vermeld, zoek op ‘Witkampers’ en het Oranjefestival in Laren komt naar voren. Daar is de mogelijkheid tot inschrijven. Vanuit de Witkampers volgt dan een bevestiging en daarna meer informatie over het Oranjefestival. Maar ook zonder opgave ben je van harte welkom op 11 juni.

Vragen?
Voor meer informatie, neem contact op met Witkampers via Bert Gotink: speciaalvoetbal@witkampers.nl of 06 - 228 407 50 of via www.witkampers.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode