Afbeelding

WTC Gorssel organiseert de Nationale Parken Tocht

Sport

GORSSEL - Na de eerste editie in 2019 heeft men twee jaar op de handen moeten zitten, maar nu gaat WTC Gorssel er weer voor! Een fietsevenement voor racefietsers die de prachtige natuur ten zuidwesten en noordoosten van Gorssel in één tocht weet te combineren. Tevens wordt dit jaar voor het eerst de Nationale Parken Tocht e-variant georganiseerd: een speciale 60km route voor e-bikers langs verschillende, prachtige kastelen van de Achterhoek.

Voor de racefietsers is er keuze uit relax de 75 of 90 kilometer rijden, met fijne versnaperingen en goed uitgepijlde routes, of een langere uitdaging van 120, 165 of zelfs de volledige 210 kilometer. 

De vrijwilligers van WTC Gorssel zorgen voor een perfecte ervaring tijdens deze zondag 12 juni! Alle routes zijn volledig uitgepijld. Op de 75 en 90 kilometer is halverwege één pauzepost. Voor de langere afstanden zijn er meerdere pauzeposten (2, 3 of zelfs 4 pauzeposten). Op de start-/finishlocatie bij voetbalvereniging Gorssel kan men de fiets beveiligd stallen en de auto parkeren,  én nog een lekkere versnapering scoren. Uiteraard kan men hier ook douchen en omkleden. 

Voor die sportieve fietsers die genieten van mooie tochten, maar ook gebruik maken van elektrische ondersteuning, heeft de Wielertoerclub (WTC) Gorssel dit jaar de Nationale Parken Tocht elektrisch bedacht. Deze 60 km lange tocht gaat door het Wildenborch gebied gelegen tussen Gorssel, Vorden en Almen. In vroeger tijden heeft de dichter Staring gewoond in dit gebied. De tocht combineert verharde en onverharde paden door het prachtige natuurgebied. Langs de route zijn meerdere middeleeuwse kastelen gelegen. Onderweg kan men op meerdere plaatsen genieten van koffie bij de lokale horeca. Halverwege de tocht wordt door de WTC koffie met iets lekkers aangeboden.

Starttijden: 165 en 210 kilometer tussen 08.00 en 08.30 uur; 75, 90 en 120 kilometer tussen 08.30 en 10.00 uur en voor de 60 kilometer e-bike tussen 10.00 en 12.00 uur. Kosten zijn 10 euro, NTFU-leden betalen 8 euro (tot 15 jaar is het gratis).

Verzekerd zijn van een plekje? Schrijf dan vooraf in.  Alle informatie en de inschrijfpagina is te vinden op nationaleparkentocht.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode