Freerunning. Foto:PR
Freerunning. Foto:PR

Gratis proeflessen freerunning voor kinderen

Sport

LAREN - Op woensdag 25 mei j.l. stond de Braninkhal de hele ochtend in het teken van de sport freerunning. De zaal was omgetoverd tot een waar freerunning-parcours. Instructeur Lars Heinekamp en de vrijwilligers van de Larense Gymnastiek Vereniging LGV waren aanwezig om leerlingen van de Braninkschool en de Prins Willem Alexanderschool over de obstakels te helpen, en hen op die manier te laten kennismaken met freerunning. 

De groepen 3 tot en met 7 kwamen elk een half uur langs om zich uit te leven op de vele toestellen, en dat bleek een schot in de roos! Met veel enthousiasme klauterden de leerlingen over trapezoïden heen, sprongen ze over matten en banken, deden ze koprollen en werden door de trampoline over de kast heen gelanceerd. Favoriet was toch wel de ‘muursalto’, waarbij de kinderen tegen de muur op liepen, en dan een salto achterover deden, geholpen door twee vrijwilligers. En ondanks wat scepsis bij enkele leerlingen, is het uiteindelijk iedereen gelukt om dit te doen.

Na een half uur rennen, klauteren en springen waren veel leerlingen dan ook al flink moe geworden. Zij kregen aan het einde van de les een demonstratie van instructeur Lars, die nog een salto en een salto met halve draai over de kast heen deed. Dat zag er spectaculair uit.

Gratis proeflessen
Op de zaterdagen 25 juni, 2 en 9 juli worden er gratis proeflessen freerunning gegeven van 15.00 tot 16.30 uur in de Braninkhal in Laren. De proeflessen zijn voor kinderen vanaf groep 3 (die volgend jaar in groep 4 zitten). Interesse? Aanmelden kan bij Lars Heinekamp via 06 - 306 300 26. Na de zomer starten de reguliere lessen op zaterdagmiddag, voor kinderen vanaf groep 4.

Freerunning. Foto:PR
Freerunning. Foto:PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode