Als vanouds gaan de wandelroutes in vier verschillende richtingen rondom het mooie Barchem. Foto: PR
Als vanouds gaan de wandelroutes in vier verschillende richtingen rondom het mooie Barchem. Foto: PR

Barchemse 4Daagse donderdag na twee jaar weer van start

Sport

BARCHEM - Na twee jaar van afwezigheid gaat komende donderdag 30 juni de Barchemse 4Daagse weer van start. Ruim duizend wandelaars mogen vier dagen lang over afstanden van 15, 20, 30, 40 of 50 kilometer genieten van al het moois dat de omgeving rondom Barchem te bieden heeft.

Als vanouds gaan de wandelroutes in vier verschillende richtingen. Donderdag gaat de Baaksebeekroute naar Ruurlo en omstreken, vrijdag 1 juli voert de Veengootroute westwaarts van Barchem richting Vorden, zaterdag wordt het Berkelstadje Borculo aangedaan tijdens de Berkelroute en op zondag worden de Kalenberg en de Lochemse Berg bedwongen als onderdeel van de Twentekanaalroute.

Meer dan duizend
De digitale voorinschrijving via www.barchemse4daagse.nl sloot op zondagavond 26 juni en toen stond de teller op 1002 wandelaars. Net als in eerdere jaren is ook dit jaar de twintig kilometer de populairste afstand, met 554 deelnemers. Iets meer dan tweehonderd wandelaars hebben zich ingeschreven voor een nieuwe afstand dit jaar, de vijftien kilometer, ingegeven doordat men dit jaar de vijftiende editie van het wandelevenement organiseert.
Op woensdagmiddag 29 juni biedt de organisatie aan maximaal honderd wandelaars gelegenheid om zich van 17.00 tot 19.00 uur last-minute in te schrijven bij het startbureau in dorpshuis ’t Onderschoer aan de Beukenlaan 1 in Barchem. Tegen betaling van het bedrag van 35 euro kunnen de wandelliefhebbers dan alsnog meedoen. “Als we op de historie mogen vertrouwen, dan zullen er op deze woensdagmiddag nog enkele tientallen wandelaars bijkomen”, zegt Eddy Brinkman namens de Stichting Barchemse4Daagse.

Goed doel
Elk jaar zet de Barchemse 4Daagse een organisatie in het zonnetje die (financiële) steun en aandacht verdient. Dit jaar is dat het Nationaal MS Fonds. Dit Fonds strijdt voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met multiple sclerose, een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Eddy Brinkman: “Als organisatie van de Barchemse 4Daagse hebben we aan dit goede doel al een mooi bedrag overgemaakt, maar er ligt meer in het verschiet: de collecteweek van het Nationaal MS Fonds (26 juni t/m 2 juli) valt dit jaar precies samen met de Barchemse 4Daagse. Tijdens het wandelevenement zullen we dan ook een collectebus bij het startbureau neerzetten, zodat wandelaars en vrijwilligers hier een bijdrage voor het goede doel in kunnen stoppen.

Officieel
Donderdagmorgen 30 juni gaan vanaf 6.00 uur de eerste wandelaars voor de vijftig en veertig kilometer van start voor de mooie bosachtige route in de richting van Ruurlo. Dit is het ‘officiële’ begin van de Barchemse 4Daagse 2022, die afgesloten wordt aan het eind van de vierde wandeldag op zondag 3 juli om 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode