Judoka's Nippon Judo Achterhoek met in het midden Kira Essink (Barchem) en coach Antoinette Hennink
Judoka's Nippon Judo Achterhoek met in het midden Kira Essink (Barchem) en coach Antoinette Hennink (Foto: Nippon Judo Achterhoek)

Nippon Judo Achterhoek in topvorm op Lentetoernooi in Wehl

  Sport

Wehl - Op zaterdag 12 mei werd in Wehl het Lentetoernooi gehouden. Veel judoscholen uit Nederland en Duitsland waren aanwezig. Nippon Judo Achterhoek was hier met een grote groep judoka’s die hard hebben geknokt om de prijzen en niet zonder succes.

Zo werden er maar liefst vijf gouden medailles behaald. Ricardo Chirco (Borculo), Naomi Loffeld (Ruurlo) en Luuk van Nieuwland (Hengelo) stonden op het hoogste podium. Hieke Bielderman (Vorden) won maar liefst twee gouden medailles. Nadat ze in haar eigen gewichtsklasse kampioen was geworden deed ze mee met een klasse zwaarder en mocht ook hier het goud in ontvangst nemen.

Het zilver ging naar Tycho Massop (Groenlo). Brons was er voor de judoka’s Jaidy van der Horst (Lochem), Thom Tiedink (Borculo), Kemi Meulman (Barchem), Dave Massop (Groenlo), Kira Essink (Barchem), Jerre Smeets (Groenlo) en Gerben ten Have (Ruurlo).

Het wedstrijdseizoen voor de judoka’s zit er voorlopig nog niet op. De komende weken zijn ze onder andere te vinden in Echt, Luxemburg, Ede, Venray en op het teamtoernooi in Markelo.

Met dertien medailles was dit voor Nippon Judo Achterhoek een succesvolle dag.

Meer berichten