Kevin Swarthoff (r) geeft al jarenlang bij de prof keepers trainingen. Foto: PR
Kevin Swarthoff (r) geeft al jarenlang bij de prof keepers trainingen. Foto: PR

Keeperstalentendag bij Sportclub Lochem

Sport

LOCHEM - Op zondag 14 augustus organiseert  Kevin Swarthoff een keeperstalentendag bij Sportclub Lochem. Kevin staat bekend als een sportman, keeper en  trainer in hart en nieren. Als kind ging de in Lochem geboren en getogen Swarthoff voetballen bij Sportclub Lochem en groeide uit tot professionele keeperstrainer. De kneepjes van het vak leerde hij uiteindelijk bij De Graafschap, FC Twente / Heracles Academie en bij de KNVB, Ajax en PSV. Al negen jaar heeft Kevin ervaring in zijn vak. Zelf was hij keeper bij onder andere Vitesse, AGOVV, De Graafschap en zelfs nog bij het Nederlands Elftal onder de zestien jaar.  Inmiddels is Keven Swarthoff 29 jaar en geeft al twee jaar keeperstrainingen bij FC Twente / Heracles academie.  

Door Arjen Dieperink

Prof keepers
“Zondag 14 augustus zal een mooie keeptertalentendag worden. Veel bekende prof keepers van verschillende clubs zullen aanwezig zijn”, laat Swarthoff met gepaste trots weten. Het zijn de keepers Tom Bramel (Vitesse O 21),  Ties Wieggers (1e elftal keeper De Graafschap), Tyrick Bodak (keeper PSV  O21), Harm Dieker (selectie keeper NEC), Sten Kremers (selectie keeper AJAX 1) en Rick Jonkers (keeper PSV). “Iedereen is welkom bij de keeperstalentendag training bij Sportclub Lochem”.

Keepers waren in het verleden vaak het ondergeschoven kindje, vooral bij de amateurs, dat is volgens Swarthoff aardig in het voordeel van de keepers veranderd.  Zelf heeft hij de keepers Academy Swarthoff (KAS) opgericht. Van daaruit gaat hij binnenkort verder met trainingen geven. Doch, op dit moment is zijn gedachte en energie gericht op de Keeperstalentendag bij Sportclub Lochem. “De deelnemers trainen die dag als een prof keeper”, aldus trainer Swarthoff.  

De training vindt op zondag 14 augustus plaats op het sportcomplex van Sportclub Lochem aan De Elzelaan 3 van 10 tot 14 uur. Iedereen tussen 8 en 18 jaar die een dag wil trainen als prof is van harte welkom.  De deelnemers leren verschillende basistechnieken en wedstrijdvormen. Ook zullen de aanwezig prof keepers diverse demonstaties geven. Er wordt gezorgd voor een sportlunch en drinken. 

Inschrijven kan via: tinyurl.com/2xzwb68v. Info: www.sportclublochem.nl / www.keepersacademyswarthoff.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode