Trainer Marieke Doorn met achter haar de spelers. Foto: Arjen Dieperink
Trainer Marieke Doorn met achter haar de spelers. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Niemand buitenspel bij Lochemse Hockey Club

Sport

LOCHEM - Het is een drukte van belang bij de Lochemse Hockey Club (LHC). Een groep spelers staat te wachten op vervoer voor een uitwedstrijd, en alle speelvelden bezet. Een daarvan is voor een groep van zes spelers en drie begeleiders. Het zijn de paralympische spelers. Onder begeleiding van trainer Marieke Doorn oefenen ze hun behendigheid met de stick en bal, voor zover hun motoriek dat mogelijk maakt.

Door Arjen Dieperink

Over de enthousiasme van de spelers heeft Marieke niet te klagen, maar aansturing van haar en de medebegeleiders hebben ze wel nodig. Een van de spelers schiet in open doel en is trots op zijn resultaat. Een ander heeft iets meer moeite om te scoren. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. “Niet iedereen kan een wedstrijd spelen omdat ze niet allemaal de druk aankunnen. Maar het is een dankbare ploeg en daar doe je het voor. Ze zijn bezig”, aldus Marieke.
Elsbeth Ruys is coördinator en manager van de G-groep zoals de club hen noemt. Zelf heeft zij het liever over paralympische spelers. Voor haar inzet voor aangepast hockey ontving zij in 2015 een Koninklijke onderscheiding: ze werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
“Mijn 17-jarige dochter Charlotte speelt hier mee“, wijst Elsbeth naar de spelers die ondertussen druk aan het hockeyen zijn onder begeleiding van Marieke en haar helpers. “Aan het eind van de training mogen ze nog even een wedstrijdje tegen elkaar spelen. Mijn taak in de vereniging is om ervoor te zorgen dat het programma in orde is, dat de inschrijvingen voor de wedstrijden klaar zijn, enzovoort. Ze spelen samen met leden van de hockeyclub uit Zutphen, omdat beide verenigingen te weinig spelers hebben om een volledig team te vormen. De wedstrijden spelen zich in het oosten af zoals Doetinchem, Zwolle en Twente. Maar ook Groningen hoort erbij”, aldus Elsbeth.
Deze vorm van hockey is bedoeld voor moeilijk lerende kinderen en jongeren vanaf 7 jaar. De deelnemers zijn lid van LHC en nemen zoveel mogelijk deel aan alle clubactiviteiten. Daar wil Ruys nog wel iets over kwijt: “Sommigen van het team gaan binnenkort onder begeleiding ook bardienst draaien. Anderen kunnen dat niet.”
Nieuwe leden voor het team zijn van harte welkom. Tijdens de training op zaterdagochtend kan men komen kijken en zelfs meedoen. Niemand staat bij LHC buitenspel.


www.lochemsehockeyclub.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode