Liam Wonink behaalde de eerste prijs. Foto: PR

Nippon Judo Achterhoek actief op twee toernooien

Sport

REGIO - Afgelopen zaterdag was een drukke dag voor Nippon Judo Achterhoek. De club nam namelijk deel aan twee toernooien. In Markelo vond het opstaptoernooi voor de recreatieve en beginnende wedstrijdjudoka’s plaats en in Almere de voorrondes voor de Nederlandse Kampioenschappen senioren. De Nippon-leden veroverden tal van medailles alsmede kwalificaties voor de Nederlandse Kampioenschappen.

In Markelo deden maar liefst 21 Nippon-judoka’s mee die allemaal in de prijzen vielen. Liam Wonink (Lochem) en Lenn Plekkenpol (Ruurlo) wonnen al hun partijen en werden hiermee kampioen. Tot een tweede plaats kwamen Stig Daams (Zelhem), Sharif Torcqué (Lochem) en Rense Boonstra (Eibergen).
Voor de judoka’s Stan Gijselaar, Sven Schroer, Siem Hummelink, Bjørn Levers, Fabienne Scholten, Thijs Groenouwe, Seth Frank, Elmer ten Have, Stef Heijink, Rik Hiddink, Daniel Kadziolka-Guenov, Cas Freriks, Badr Torcqué, Ise Boode, Malak Zhraa en Maud van Vuuren was er een derde of vierde plek.

Senioren
In Almere vond het NKT senioren plaats. De nummers 1 tot en met 8 plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen senioren op 22 en 23 oktober. Ricardo Chirco (Borculo) uitkomend in de klasse tot 73 kg redde het niet. Hij had maar liefst 41 tegenstanders in zijn zware poule en verloor na twee winstpartijen de latere nummer drie van de dag. Ook de volgende partij in de herkansing ging verloren waarmee hij was uitgeschakeld.
Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.) verloor zijn eerste partij maar won in de herkansing drie partijen waardoor hij om het brons mocht judoën. Dit duel wist hij niet te winnen waarmee hij als vijfde eindigde. Het was desondanks genoeg voor walificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen.
Kira Essink (Barchem) en Naomi Loffeld (Ruurlo) waren in de middag aan de beurt. Kira verloor haar eerste partij. In de herkansing wist ze een partij te winnen maar de volgende ging verloren waarmee ze niet door is naar het NK. Naomi plaatste zich in de klasse tot 78 kg wel voor het NK senioren.