Annelien van Zeijts-Ebbink (l) en Johanneke van Hooijdonk-Ebbink. Foto: PR
Annelien van Zeijts-Ebbink (l) en Johanneke van Hooijdonk-Ebbink. Foto: PR Eppo Karsijns

Team Ebbies finisht de Africa Classic Tanzania 2022

Sport

EEFDE - De Africa Classic, een tocht voor de stichting Amref Flying Doctors, is een fietstocht van zo’n vierhonderd kilometer met in totaal vierduizend hoogtemeters dat in zes dagen werd afgelegd door het warme Tanzania. Team Ebbies uit Eefde, bestaande uit Annelien van Zeijts-Ebbink en Johanneke van Hooijdonk-Ebbink, is deze uitdaging in oktober aangegaan en heeft de tocht gehaald. 

De dames vertellen: “Een geweldig, intens en onvergetelijk avontuur, waarin we ontzettend veel leerden en de plaatselijke bevolking mochten ontmoetten. Lokale kinderen langs de weg moedigen ons aan door ‘Jambo’ (hallo) te roepen en zij wilden ons graag een high five geven. Vervolgens leerden wij hen al fietsend het lied en de gebaren ‘hoofd, schouders knie en teen’.” 

Doel van de fietstocht was geld ophalen voor stichting Amref Flying Doctors. “Wij hebben met eigen ogen de impact van het belangrijke werk van Amref Flying Doctors gezien. In lokale klinieken spraken we met de zorgverleners over hun uitdagingen. Bij het projectbezoek, net over de grens in Kenia, leerden we hoe toiletten en waterpunten worden aangelegd door de lokale bevolking. Beiden randvoorwaarden voor een goede hygiëne en gezondheid. Tevens zijn wij onderwezen (op een school en een opvanghuis) over de impact van meisjesbesnijdenis en over de strijd hiertegen. Wat ons vooral bijblijft is de enorme inzet en passie van de Amref zorgverleners om veranderingen, stap voor stap, teweeg te brengen.”, aldus Annelien en Johanneke. 

Bij de finish van deze Africa Classic editie hebben de deelnemers een totaalbedrag van 404.884 euro overhandigd aan Amref Flying Doctors. Filmpjes en foto’s van deze editie zijn nog terug te kijken op de www.africaclassic.nl/volg-ons-tanzania. Geïnteresseerden in dit sportieve avontuur ten behoeve van de gezondheidszorg in Afrika, kunnen informatie opzoeken over de volgende editie in 2023 op de website www.africaclassic.nl

Johanneke van Hooijdonk-Ebbink (l) en Annelien van Zeijts-Ebbink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode