Dankzij LED-verlichting is het bij VV Klein Dochteren nu ook mogelijk om 's avonds op het wedstrijdveld te spelen. Foto: PR
Dankzij LED-verlichting is het bij VV Klein Dochteren nu ook mogelijk om 's avonds op het wedstrijdveld te spelen. Foto: PR

Het licht brandt volop bij VV Klein Dochteren

Sport

KLEIN DOCHTEREN – VV Klein Dochteren neemt weliswaar al een aantal jaren niet meer met een standaardelftal deel aan de competitie, de vereniging staat allerminst stil. Dit seizoen is een van de twee speelvelden voorzien van LED-verlichting. Hierdoor is het mogelijk om daar de 7 tegen 7-competitiewedstrijden af te werken en als dat nodig is kunnen ook andere wedstrijden bij kunstlicht worden gespeeld.

De aanleg van de LED-verlichting is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Lochem, een bijdrage van Fonds 1819 en geld uit het potje ter stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA). En ook de eigen leden deden een flinke spreekwoordelijke duit in het zakje: “De accommodatiecommissie heeft er veel tijd in gestoken en aanlegkosten bespaard.”

Secretaris en vervangend voorzitter Jan Knoef is blij met de vernieuwingen bij zijn club. Ondanks dat er geen eerste elftal meer is, ziet hij dat gezelligheid de club overeind houdt. “We zijn niet in de problemen gekomen door corona, het ledenaantal is de afgelopen jaren zelfs gegroeid. We hebben nu bijna tweehonderd leden.” Door de kleinschaligheid kan de voetbalvereniging de kosten laag houden, vertelt Knoef. “De contributie is al jaren niet verhoogd, ook niet nu de energieprijzen zo hoog zijn.”

Teams
Op zondag is er bij de mannen nu een elftal dat in competitieverband speelt. Daarnaast is er een elftal met spelers van Klein Dochteren en SVBV uit Barchem. Ook is er een elftal dat de wedstrijden op zaterdag speelt.

De dames van VV Klein Dochteren hebben samen met speelsters van Witkampers Laren een elftal afgevaardigd. Dat team speelt de wedstrijden op zondag. 

De laatste jaren zijn 7 tegen 7-competities op een half veld in opkomst. Ook in Klein Dochteren is deze vorm populair: er zijn twee 35+-teams (heren) en een 18+-team (vrouwen) actief op de vrijdagavond. Daarnaast speelt er nog een 18+-team (heren) op de zondag.

Nieuwe leden of vriendenteams zijn bij VV Klein Dochteren welkom. Informatie of aanmelding via Jan Knoef.


06 - 53 73 48 33

info@kleindochteren.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant