Start en finish van de Lochemse Bergloop zijn bij de uitkijktoren Belvedere, Foto: PR
Start en finish van de Lochemse Bergloop zijn bij de uitkijktoren Belvedere, Foto: PR

Woest-Lochemse Bergloop weer op handloopagenda

Sport

LOCHEM/BARCHEM - De Lochemse Bergloop stond bij vele hardlopers uit de regio al vele jaren met rood omcirkeld in de agenda’s. Door de coronapandemie kon de wedstrijd de laatste jaren geen doorgang vinden. Een nieuwe organisatie sloeg de handen ineen, vond in het Borculose bedrijf Woest een nieuwe sponsor en zorgde ervoor dat de Woest-Lochemse Bergloop dit jaar weer op de hardloopagenda staat: voor zaterdag 1 april.

Het evenement is in een nieuw jasje gestoken. Zo is er gekozen voor een nieuwe vertreklocatie. De start en ook de finish vinden plaats bij de uitkijktoren Belvedere, het hoogste punt van de Lochemse Berg. Maar nog steeds voert het parcours de deelnemers over de mooie paden van de Lochemse Berg. Natuurlijk moeten er onderweg enkele pittige klimmetjes bedwongen worden. Dat is waarom deze wedstrijd zo geliefd is bij de deelnemers.
Op zaterdag 1 april kunnen de hardlopers hun startnummer afhalen bij Boetiek Hotel Bon Aparte Lochem. Voor volwassenen is er keuze uit een vijf of een 9.5 kilometer loop. Voor de jeugd is er de Pikeur Makelaars Kidsrun van 750 meter of 1500 meter. Ook is dit jaar gekozen voor een nieuwe categorie: Powerwalk. Stevig doorstappen voor de sportieve wandelaar, een mooi alternatief voor de mensen die niet willen of kunnen hardlopen. De starttijden voor de verschillende onderdelen zijn tussen 13 en 14 uur.
De deelnemers moeten zich vooraf inschrijven. Op de wedstrijddag zelf is dat niet meer mogelijk. Inschrijven kan tot en met 31 maart via onderstaande website. Meer info op de site van Woest.


www.inschrijven.nl
www.woest-sport.nl/lochemsebergloop

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode