De samengestelde menwedstrijd vindt plaats op 1 en 2 april te Eefde. Foto: Willem Hamer
De samengestelde menwedstrijd vindt plaats op 1 en 2 april te Eefde. Foto: Willem Hamer

Samengestelde menwedstrijd Achter ’t Peerd Eefde

Sport

EEFDE - Niks houdt de bouwers en vrijwilligers van menverening Achter t Peerd tegen om ook dit jaar weer vol goede moed aan de slag te gaan. Al drie zaterdagen zijn ze bezig met de opbouw van de hindernissen voor de samengestelde menwedstrijd op 1 en 2 april te Eefde.

Na twee jaar corona was men vorig jaar verheugd de wedstrijd weer te kunnen organiseren, totdat het weer roet in het eten gooide. Het terrein was te slecht geworden door de gevallen sneeuw en dus moest de wedstrijd afgelast worden. Maar dit jaar volgt een nieuwe poging en parcoursbouwer Bennie Steenblik haalt het gemaakte parcours van vorig jaar weer uit de kast.

Voorzitter Rein Hazelaar van de menverening is blij met het aantal inschrijvingen die er al binnen zijn. De samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie onderdelen, te weten op zaterdag 1 april de dressuur en de vaardigheid (het kegelparcours) en op zondag 2 april de marathon waarbij zes hindernissen (waaronder een spectaculaire waterbak) zo snel mogelijk in de juiste volgorde gereden moeten worden. Het geheel is vrij toegankelijk voor publiek en vindt plaats aan de Elzerdijk 44 in Eefde (naast de kartbaan).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant