Kom Klootschieten’ is de wervingscampagne voor nieuwe leden, gestart door de Nederlandse Klootschietbond. Foto: PR
Kom Klootschieten’ is de wervingscampagne voor nieuwe leden, gestart door de Nederlandse Klootschietbond. Foto: PR

Klootschietbond probeert jeugd binnen te halen

Sport

RUURLO - ‘Kom Klootschieten’ is de titel van een wervingscampagne voor nieuwe leden, gestart door de Nederlandse Klootschietbond. Want ook al is deze unieke sport in het oosten van ons land nog springlevend met vele verenigingen en (jeugd)competities, de bond wil meer jeugd enthousiast zien te krijgen voor het klootschieten.

“Klootschieten is Nederlands oudste sport en dat het nog steeds populair is, is niet zo gek”, vertellen de uitermate succesvolle Ruurlose Suzan en Patrick Zieverink van klootschietvereniging ‘t Broek uit Ruurlo. Broer en zus behaalden al diverse Nederlandse en internationale klootschietsuccessen én maken zich beiden graag hard voor hun zo geliefde sport. “Het is een sport die gedurende het hele jaar beoefend kan worden door spelers van alle leeftijden en lekker buiten in de natuur. Voeg daaraan toe een flinke dosis kracht, techniek en behendigheid en je hebt een superleuke sport die absoluut niet onder hoeft te doen voor volley-, hand- of voetbal. Toch zijn dat de sporten waar kinderen en ouders doorgaans het eerst aan denken als de kinderen een sport mogen kiezen”, aldus Suzan Zieverink.
Daarom is de Nederlandse Klootschietbond gestart met de ‘Kom Klootschieten’-campagne. Inclusief eigen website en social media kanalen. Patrick Zieverink: “Op de bijbehorende website staat het gros van alle Nederlandse klootschietverenigingen vermeld. Zij doen mee aan de Kom Klootschietendagen op 31 maart en 1 en 2 april.”
Tijdens die dagen kunnen kinderen vrijblijvend meedoen aan een klootschiettraining. Zo probeert het NKB de jeugd - op een laagdrempelige manier - te interesseren voor de sport. “Daar hebben we het volste vertrouwen in. Lekker naar buiten met vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien is de kans op een kampioenschap vele malen groter dan bij de eerder genoemde sporten. Ik zou het wel weten”,  zegt Suzan Zieverink.


www.komklootschieten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode