Achterste rij vlnr: Frederieke Stapper, leraar Gijs Lijnsvelt, Willemijn Stapper. Voorste rij vlnr: Jim Tragter, Lennie Prins, Bärbel van Dale. Foto: Arjen Dieperink
Achterste rij vlnr: Frederieke Stapper, leraar Gijs Lijnsvelt, Willemijn Stapper. Voorste rij vlnr: Jim Tragter, Lennie Prins, Bärbel van Dale. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

WK Kempo in Portugal levert veel medailles op

Sport

LOCHEM/BORCULO - In de sportzaal van De Beemd werd zondag tegen de middag druk geoefend door leden van Kwoon Dat Mor. Een groot deel van de groep heef meegedaan aan de Wereldkampioenschappen Kempo in Portugal. De 21-jarige Bärbel van Dalen behaalde in Portugal zilver en goud. 

Door Arjen Dieperink

In het dagelijks leven is Van Dalen badjuf op zwembad De Beemd. “Ik krijg tijdens de zwemles wel eens verbazende reacties als de ouders horen dat ik kempo doe. Maar het is een fantastische sport”, laat ze met een brede glimlach weten. Zelf heeft zij full contact gedaan. “Volgend jaar hoop ik weer naar de wereldkampioenschappen te mogen gaan, dan in Turkije, zodat ik mijn titel kan gaan verdedigen. De 14-jarige Lennie Prins is ook trots op het behaalde resultaat. Net als de anderen in zijn team bestond de voorbereiding uit volop trainen. Net als de eveneens 14-jarige Jim Tragter, hij zit al acht jaar op kempo. “Ik heb kunnen sparren en mede dankzij de steun van mijn ouders ben ik zover gekomen”, laat het met gepaste trots weten. Willemijn Stapper is als 13-jarige de jongste van het team dat heeft meegedaan. “Ik vind het gezellig om te doen en het leuke is dat mijn opa en oma in Portugal wonen en kwamen kijken!” Willemijn zit naast haar zus Frederike (16), die eveneens meeging: “Pa zegt dat kempo goed voor de coördinatie is en zelf doet hij ook aan een vechtsport”.

Leraar Gijs Lijnsvelt is dan ook zeer tevreden over de resultaten van zijn team, die de volgende resultaten behaalden. Onderdeel traditional (kata): goud voor Jim Tragter, wapenkata man 12-13 jaar en Lennie Prins wapenkata vrouw 14-15 jaar. Brons voor Frederieke stapper, Willemijn Stapper en Lennie Prins, Synchroonkata vrouw 16-17 jaar. In het onderdeel ‘Fighting, Semi contact’: goud voor Jim Tragter man 12-13 jaar -55kg en Willemijn Stapper vrouw 12-13 jaar -70kg. Zilver voor Frederieke Stapper vrouw 16-17 jaar -70kg en Bärbel van Dale vrouw 21-38 jaar -85kg. En brons voor Lennie Prins vrouw 14-15 jaar -55kg en voor full-contact behaalde Bärbel van Dale vrouw 21-13 jaar +70kg goud.

Vechtkunstleraar Gijs Lijnvelt, van vechtkunstschool Kwoon Dat Mor in Borculo, is trots op zijn team. “Zowel fysiek als mentaal is deze sport goed voor je, waaronder de coördinatie. Ik zie weleens jongens en meisjes hier komen die ik eerst ten aanzien van coördinatie bij moet spijkeren. Dit heeft volgens mij veel te maken met het feit dat er tegenwoordig nauwelijks nog buiten wordt gespeeld.” Gijs besteedt binnen de sport ook veel aandacht aan omgangsvormen, sportiviteit en respect voor elkaar.


www.shaolinkempo-
kwoondatmor.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode