Het jubilerende veteranenteam met cheque voor het KWF.
Het jubilerende veteranenteam met cheque voor het KWF. (Foto: Geert de Groot)

Sponsoren gezocht voor bijzonder waterpolojubileum

  Sport

Veteranenwaterpoloërs Almense Berkelbaronnen zoeken sponsoren voor de Friese Elfstedenzwemtocht.

Almen - Vorig jaar al werden door de Almense Berkelbaronnen de eerste plannen gesmeed om het tiende Oldtimer waterpolotoernooi dat afgelopen weekend gehouden werd, extra luister bij te zetten.

Al tien jaar komen in de derde week van juni vijf veteranen teams uit verschillende delen van het land samen in het Almense zwembad De Berkel. Maar uiteindelijk besloten de baronnen om het maar 'gewoon' te doen en energie te steken in een zinvoller project: de Maarten van der Weijden Foundation; een stichting speciaal door hem in het leven geroepen om middels zwemacties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het kankerfonds.

Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 augustus zwemmen de baronnen een deel met Van der Weijden mee tijdens de Friese Elfstedenzwemtocht. Daarvoor zoeken zij sponsoren. Streefbedrag is 30 000 euro. Vele acties hebben de baronnen al gehouden; bij de laatste verkochten ze koek in de plaatselijke supermarkt. Aan bedrijfsleider Miranda Lourens de eer om de cheque te overhandigen van maar liefst 856 euro.

Vervolgens was de eer aan Henk van Gogh, voorzitter van de Stichting Gorsselse Zwembaden om dit tiende toernooi te openen. Maar niet voordat hij de Berkelbaronnen geprezen had. Niet alleen voor hun betrokkenheid bij het bad – ze maken jaarlijks de kano’s schoon – maar ook om hun maatschappelijke betrokkenheid en sportiviteit. Daarna gingen de bal en de teams te water.

Voor de leek: worstel en blijf boven. Er zullen weinig sporten zijn waar zo vals gespeeld wordt. Uiteindelijk kwamen de All Stars uit Apeldoorn als winnaar uit de bus en eindigden de Berkelbaronnen als goed gastheer op de laatste plek met nul punten.

Meer berichten