De Ford van team Iessel Diesel op het EK in Denemarken. Foto: Pullingpics.de
De Ford van team Iessel Diesel op het EK in Denemarken. Foto: Pullingpics.de

Iessel diesel op Europees Tractor Pulling Kampioenschap

Sport

GORSSEL - In Brande Denemarken werden de Europese Kampioenschappen gehouden van Tractor Pulling. Deelnemers  Tractor Pulling team iessel diesel- Ford 9600 uit Gorssel had zich via de Nederlandse Kampioenschappen gekwalificeerd (tweede plaats) en mocht afreizen naar Jutland. Drie Nederlandse tractoren, twee Deense, Franse, Engelse, een Zweedse en een Finse Limited Superstock verschenen aan de start. Uniek zeker, want dit was in alle jaren tractorpulling de eerste keer EK rijden voor deze klasse.

Al snel na de start bleek dat de Ford van team iessel diesel niet het normale vermogen leverde, later bleek dat de uitlaat temperatuur 100 graden kouder was dan normaal. De baan was erg uitdagend, vanwege de tijdsdruk van het evenement was er maar één trekpoging mogelijk, wat ongunstig uitpakte. De pull overdoen en wat gewichten verhangen was niet mogelijk. Iessel diesel kwam niet in de finale terecht, ondanks alle aanmoedigingen van de fans. Er waren zes full pulls en uiteindelijk mocht de Old Smokey uit Denemarken zich de eerste Europese Kampioen Limited Superstock noemen. Tweede werd een Ultimate Deere uit Engeland en derde Destiny uit Nederland. 

Team iessel diesel gaat zich op volgend seizoen voorbereiden. Want op de Europese Kampioenschappen rijden is toch wel bijzonder! Het team wil de sponsoren en club van 100 bedanken voor dit seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode