Jacqueline Poot verraste met haar paard Roos de aanwezigen met een prachtige kür op muziek, uitgevoerd in dameszadel en een fraaie oud-Engelse jurk. Foto: PR
Jacqueline Poot verraste met haar paard Roos de aanwezigen met een prachtige kür op muziek, uitgevoerd in dameszadel en een fraaie oud-Engelse jurk. Foto: PR

Feestelijk jubileum LR & PC Semper Fidelis met demonstraties en activiteiten

Sport

GORSSEL - Op 8, 9 en 10 september vierde LR & PC Semper Fidelis haar 50-jarig bestaan. De festiviteiten begonnen op vrijdag met een receptie voor genodigden. Ondanks de warmte was het onder de tent op het terrein aangenaam vertoeven. Talloze oud-leden kwamen samen en de sfeer was ouderwets gezellig. Zelfs de burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve, bracht een bezoek aan het evenement. Als gastenboek fungeerde een prachtige nieuwe hindernis, in de kleuren van de rijvereniging met het jubileumlogo, waar iedereen zijn handtekening als herinnering kon achterlaten. Als afsluiting van de receptie verraste Jacqueline Poot met haar paard Roos de aanwezigen met een prachtige kür op muziek, uitgevoerd in dameszadel en een fraaie oud-Engelse jurk.

Zaterdag en zondag stonden in het teken van diverse activiteiten voor zowel leden als niet-leden. Op zaterdag gaf de menvereniging Achter het Peerd uit Eefde in de vroege middag een geslaagde demonstratie, waarbij ze een uitdagend behendigheidsparcours aflegden. Later die middag konden ruiters onder deskundige begeleiding van Michiel Mulder een crossles volgen, wat eveneens zeer geslaagd was. De lessen werden wel ingekort vanwege de aanhoudende warmte om de paarden niet te oververhitten.

Op zondagochtend stond een onderdeel genaamd ‘Lol met je Knol’ op het programma, met activiteiten zoals pijl- en boogschieten te paard, zigzaggend in galop over de baan en te paard een beker water naar de overkant brengen, wat door velen als erg leuk werd ervaren.

De middag werd afgesloten met een agility demonstratie door hondenschool DogWise uit Warnsveld, waarbij de honden uitblonken in hun prestaties en zowel trainer als hond veel plezier beleefden.

Al met al kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd jubileumweekend voor LR en PC Semper Fidelis, zo meldt het bestuur.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve bracht ook een bezoek aan het evenement. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode