Vlnr Tjeerd Boomsma, Boudewijn Krijger en Jan Bollen:

Vlnr Tjeerd Boomsma, Boudewijn Krijger en Jan Bollen: "Wij dagen u uit voor het Krokusvolleybaltoernooi."  Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Avanti smasht cheque naar Repair Club Lochem

Sport

Opbrengst Krokusvolleybaltoernooi gaat jaarlijks naar goed doel

 Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Tjeerd Boomsma, Boudewijn Krijger en Jan Bollen zaten vrijdag bij elkaar, om over volleybal te praten. Zij zijn voor Avanti sinds enkele jaren de kartrekkers van het  Open Krokusvolleybaltoernooi voor bedrijven en stratenteams in de Beemd. Het toernooi bestaat al een tiental jaren en de opbrengst gaat steevast naar een goed doel. Dat is dit jaar Repair Club Lochem. 

Boudewijn en Jan spelen al meer dan een halve eeuw volleybal, Tjeerd bijna een kwart eeuw. “Natuurlijk is het toernooi ook een mooie manier om onze sport te promoten”, aldus Tjeerd Boomsma. Zestien teams kunnen op 17 maart meedoen. “De brandweer Lochem, gemeente Lochem, enkele bedrijven en straten hebben zich al aangemeld”, laten de heren weten. Meer aanmeldingen zijn van harte welkom 

Goed doel
“Het is ieder jaar wel een uitdaging om een goed doel uit te kiezen. Wij willen voorkomen dat de cheque terechtkomt op een plek waar hij al eerder is gevallen. We hebben er al veel gehad. Nu sturen wij een bericht uit naar onze clubleden in of iemand een goed doel in gedachten heeft. Daaruit gaan wij dan selecteren“, vertelt Boudewijn Krijger.
Dit jaar valt de Repair Club Lochem in de prijzen. Aan het eind van het toernooi reikt Avanti de cheque van vijfhonderd euro uit aan de voorzitter, Herman van Essen. Deze reageert op de site van de Repair Club met de woorden “Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee en wensen Avanti een mooie dag en een zeer succesvol toernooi toe.”

Aanmelden
Het toernooi in de Beemd op 17 maart begint om 12.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt vijfendertig euro per team. De voorwaarden zijn: maximaal acht spelers per team, minimaal twee dames in het veld, maximaal twee competitiespelers in het veld en elk team levert een teller. “DJ turn.nl zorgt tijdens het hele toernooi voor zogenaamde volleybalmuziek waarop lekker gespeeld kan worden”, vult Jan Bollen aan. Publiek is van harte welkom om te komen kijken. De prijsuitreiking wordt verwacht tussen vijf en half zes. Inschrijven kan tot 4 maart via e-mail krokus@avanti-volleybal.nl.


www.avanti-volleybal.nl
www.repairclublochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant